Sondaj CSCI pentru prezidențiale 2014: Ponta și Iohannis, bătălia celor 100 de zile

Conform ultimelor rezultate ale unui sondaj CSCI cu privire la alegerile prezidențiale 2014, lupta dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta a devenit mai strânsă cu câteva procente, aparent nesemnificative, însă, dacă se menține tendința, liberalul ar putea deveni o amenințare pentru premier.

Rezultatele sondajului, prezentate de Radu Tudor la Antena 3, arată că în primul tur premierul Victor Ponta ar obține 41%, iar Klaus Iohannis s-ar clasa pe locul al doilea, la o diferență de 20%. Prezidențiabilul ACL ar obține 28%. În al doilea tur, Klaus Iohannis, deși se apropie mai mult de Victor Ponta, nu reușește să îl destabilizeze pe premier. Victor Ponta ar obține 55%, iar Klaus Iohannis pe 45%.

sondaj1

Sondajul CSCI prezentat în 18 august arăta că premierul Victor Ponta ar obține în turul al doilea 58%, iar Klaus Iohannis 42%. Într-o săptămână, premierul a pierdut 3%, care s-au dus la Klaus Iohannis. În prezent, având în vedere marja de eroare a sondajului de 3%, plus sau minus, scăderea premierului în sondaje în favoarea lui Iohannis, poate fi considerată nesemnificativă. Însă, râmâne de văzut în următoarele săptămâni cum se vor distanța sau apropia cei doi candidați în sondaje.

sondaj2

sursa: dcnews.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: