Skip to content
Politică

Sondaj CSCI: PNL si Iohannis pierd teren. Cum arată bătălia electorală PNL-PSD în intenția de vot

" "

Ultimele evolutii de pe scena politica a facut ca scorurile dintre partide sa se apropie. In acest moment, din rezultatele sondajelor de opinie se contureaza si mai clar cele doua blocuri politice – PSD si PNL.

In ciuda dosarelor aparute in ultima perioada, mare parte dintre romani considera ca tara noastra se indreapta intr-o directie buna. Cei care cred acest lucru sunt 59% din totalul respondentilor, potrivit unui studiu realizat de CSCI si prezentat in emisiunea Punctul de Intalnire de la Antena 3.

De asemenea, in privinta increderii in personalitatile politice, observam un lucru normal pentru perioadele post-electorale, mai ales prezidentiale: Klaus Iohannis conduce detasat. Acesta se afla la peste 30% fata de politicianul de pe locul 2, Sorin Oprescu. Desi independent si cu implicatii politice doar la nivelul Capitalei, Oprescu reuseste sa se mentina in fata lui Victor Ponta, care cu 40% se afla pe un trend usor ascendent. Pe de alta parte, Klaus Iohannis a cunoscut o mica scadere de la 78% la 75%.

Urmatorii politicieni ca incredere sunt Calin Popescu Tariceanu cu 35%, iar in mod suprinzator, ambii lideri PNL sunt sub 20%: Alina Gorghiu 19%, Vasile Blaga 14%.

csci 1

 

csci 2

In privinta intentiei de vot pe partide, PNL si PSD sunt despartite de doar 2 procente: PNL 39%, iar PSD 37%. Surprinzator, PLR condus de Calin Popescu Tariceanu se afla peste UDMR cu 6%, insa aici un rol esential il are imaginea presedintelui Senatului.

In schimb, PMP, Partidul Monicai Macovei, dar si PPDD se afla sub pragul electoral.

csci 3

Pe aceasta situatie se constata o scadere abrupta a PNL de la 52% in decembrie 2014 la 39% in martie 2015. Acest lucru este unul normal, deoarece a inceput sa dispara acel boom electoral din perioada alegerilor prezidentiale.

csci 4

 

Sursa foto:

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *