Skip to content
Politică

SONDAJ cu iz de manipulare. Primarul Daniel Băluţă (S4): vedetă în procente, dar probleme în declaraţia de avere

SONDAJ cu iz de manipulare. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă (PSD), are probleme în declaraţia de avere, dar se pretinde vedetă în procentele unei cercetări sociologice.

Potrivit unui sondaj Avangarde realizat între 9 şi 23 februarie şi vehiculat, recent, în presă, edilul care îi succedă UNPR-istului Cristian Popescu-Piedone s-ar bucura de cea mai mare cotă de încredere dintr-un lot de 12 posibili candidaţi, în care îi găsim, printre alţii, pe actualul primar general interimar – PNL-istul Răzvan Sava -, Honorius Prigoană, consilierul local Ovidiu Zară, co-preşedintele PNL (ex-PDL) Marius Rogin şi Ştefănel Marin – predecesorul lui Sava la PMB. Mai precis, Băluţă ar beneficia de o încredere de 9%.

Manipularea constă în aceea că, deşi pe primarul Băluţă îl desparte doar 1% încredere de Honorius Prigoană, situaţia primarului este catastrofală la capitolul „Notorietate”: 63% dintre cele 1.006 de persoane din eşantion au declarat că NU îl cunosc pe cel care ocupă acum fotoliul în care a stat Piedone.

Poate că suntem noi cârcotaşi, însă un document analizat, luni, de cetateanul.net arată o serie de nereguli grave, în măsură să dinamiteze şi bruma de încredere de care se bucură Daniel Băluţă. Este vorba despre declaraţia de avere a politicianului, o adevărată hârtie de turnesol a manipulării din sondajul menţionat.

În declarațiile de avere depuse pe în 2012 (pe 24 aprilie și 9 iulie), respectiv pe 09.07.2012, stomatologul Daniel Băluță menționează că și-ar fi împrumutat propria firmă, BD Medical 2002, cu 400.000 de lei (circa 100.000 de euro). El era acționar în BD Medical 2002 (pe care avea înscris un cabinet stomatologic) alături de mama sa, Florica Băluță, consilier local, tot la Sectorul 4 până în 2012.

Ulterior, Daniel Băluță precizează că firma i-ar fi restituit o mare parte parte din suma împrumutată (360.000 de lei), astfel – 150.000 lei (în declarația de avere 2013) și 210.000 lei (în declarația de avere 2014). Toate bune și frumoase, s-ar putea spune, care este problema dacă a avut omul 400.000 de lei pe care i-a împrumutat firmei și și i-a luat după aceea înapoi? Unde este ilegalitatea?

Reporterii site-ului de ştiri citat au descoperit o declarație de avere pe care Daniel Băluță a depus-o în 2008, pe când era doar un asistent universitar la Facultatea de Stomatologie. În declarația de avere depusă atunci, în 2008, Daniel Băluță declară că nu deține, el și familia, în afară de un autoturism din 2003, niciun fel de bunuri (casă, teren, bijuterii, depozite bancare), iar sursele de venit erau doar cele ale sale și ale soției – 19400 lei/an (1617 lei/lună/familie).

Citiţi AICI mai multe despre neregulile din declaraţia de avere a lui Daniel Băluţă, precum şi opiniile unui specialist ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *