Sondaj CURS: Aproape jumătate dintre români susțin greva generală a profesorilor

Aproape jumătate dintre românii care au răspuns la un sondaj încheiat sâmbătă susțin greva profesorilor și consideră că aceștia au salarii mici. O altă parte, aproape 40%, deși consideră la fel, că salariile sunt mici, spun că greva nu este oportună în acest moment.

curs.ro

Pe de altă parte, același sondaj arată faptul că jumătate dintre românii chestionați sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de modul în care guvernul a gestionat greva profesorilor, în timp ce 33% apreciază implicarea executivului în rezolvarea conflictului de muncă.

curs.ro

De altfel, la întrebarea „Credeți că în România lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, 73% dintre persoanele chestionate au răspuns că ne îndreptăm mai degrabă „într-o direcție greșită”.

curs.ro

În opinia dumneavoastră, care sunt principalele două probleme ale României, de care conducerea țării ar trebui să se ocupe de urgență?

Prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei – 24%;

Nivelul de trai, pensiile, salariile – 22%;

Economia, criză economică/financiară – 12%;

Educația – 11%;

Corupția, hoția – 8%;

Sănătatea, pandemia – 8%;

Războiul, armata, siguranța națională – 5%;

Locurile de muncă – 5%;

Instabilitatea/criza politică – 4%;

Infrastructura – 1%.

Vă așteptați să existe creșteri de prețuri în următoarele luni la…?

Alimente – 92%;

Carburanți – 89%;

Energie – 83%;

Întreținere – 80%.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), pe un eșantion de 1.082 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda față-în-față, în perioada 19-27 mai și are o marjă de eroare de 3%.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: