Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pe primele două locuri în cel mai recent sondaj de opinie

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, se află pe primele două locuri în cel mai recent sondaj de opinie CURS.

Sondajul, realizat între 26 iunie și 2 iulie, îl prezintă pe Ciolacu (PSD) pe primul loc, cu 30% din opțiunile de vot, el fiind urmat de Ciucă (PNL) cu 20%. De asemenea, sondajul înregistrează scăderea lui Mircea Geoană, care se plasează pe locul al treilea, cu 17%. E posibil ca această scădere să aibă loc și din cauza scandalului de plagiat în care a fost implicat Geoană în ultima săptămână.

De asemenea, sondajul confirmă că George Simion, Elena Lasconi și Diana Șoșoacă se află la nivelul înregistrat de partidele lor în alegerile europarlamentare de luna trecută. Simion obține astfel 13% (cu un punct procentual sub scorul AUR din 9 iunie), în timp ce Lasconi are 9%, iar Șoșoacă are 6%.

Dacă ne uităm la ultimele runde de alegeri pentru președintele României, vedem că cele mai mari șanse de a lua mai multe voturi de pe dreapta le are candidatul PNL, Nicolae Ciucă fiind clar avantajat în fața lui Marcel Ciolacu.

Dacă sondajul se confirmă, vom avea o finală prezidențială asemănătoare cu cele din 2019 și 2014, când candidatul PSD și candidatul PNL s-au înfruntat în turul al doilea, câștigător ieșind candidatul liberal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: