Skip to content
Politică

SONDAJ De cine cred românii că e condus Guvernul Cioloş

Aproape jumătate dintre români cred că guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş este condus din umbră de partidele politice, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“, în perioada 26 noiembrie -2 decembrie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.071 persoane şi cu o eroare de +/- 3%.

Potrivit sondajului, 47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloş este condus din umbră de partidele politice, în timp ce 28,4% apreciază că actualul executiv este unul independent de partidele politice, iar 24,3% nu ştiu sau nu răspund. De asemenea, 53,3% dintre respondenţi consideră că PNL se plasează la putere faţă de noul guvern, 17,9% că se află în opoziţie, iar 28,8% nu ştiu sau nu răspund, prezintă evz.ro.

În ceea ce priveşte poziţionarea PSD faţă de Guvernul Cioloş, 30,4% dintre români sunt de părere că social-democraţii se plasează la putere faţă de guvernul Cioloş, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 27,3%.

sondaj-inscop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *