Skip to content
Coronavirus

Sondaj de opinie în New York: Majoritatea locuitorilor se pronunță pentru menținerea restricțiilor

Contestată în unele state americane, restricționarea se bucură de un sprijin larg în New York unde oamenii din acest stat, epicentrul epidemiei, susțin într-un procent covârșitor – 87% – decizia guvernatorului lor de a menține măsurile de restricție până ”pe 15 mai, cel puțin”, potrivit unui nou sondaj citat de AFP.

Conform acestui studiu realizat de Siena College între 19 și 23 aprilie în rândul a 803 de alegători din statul New York, cel mai afectat de epidemie, cu peste 288.000 de cazuri confirmate, reprezentând 30% din cazurile totale din SUA, unul din doi alegători (51%) a spus că a cunoscut pe cineva infectat cu noul coronavirus, relatează agerpres.

Guvernatorul democrat Andrew Cuomo, care repetă că redeschiderea statului nu poate fi decât progresivă – cu o posibilă redeschidere a industriei, construcțiilor și a anumitor activități de producție abia începând cu 15 mai, este mai popular ca niciodată: 84% aprobă modul în care gestionează criza generată de epidemia de coronavirus (15% nu sunt de acord. ), cu mult înaintea președintelui Donald Trump, al cărui management este aprobat de 34% dintre respondeți (65% dezaprobă).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *