Skip to content
Politică

SONDAJ de ultimă oră. Cifre îngrijorătoare pentru Victor Ponta

Un sondaj realizat de Avangarde a fost prezentat duminică seară de către sociologul Marius Pieleanu în cadrul unei emisiuni televizate la Antena3.

Potrivit unui sondaj Avangarde, efectuat între 6 şi 12 decembrie, 80% din cei chestionaţi doresc ca, în cazul organizării unor alegeri anticipate, să fie respectat referendumul din 2009, când s-a decis reducerea numărului de parlamentari la 300.

Doar 6% au apreciat că referendumul nu trebuie respectat, iar 14% nu au putut aprecia. Sondajul mai arată că 68% din respondenţi consideră că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României a fost un lucru bun.

Avangarde a întrebat dacă parlamentari ar trebui să beneficieze de imunitate la reţinere, arestare sau percheziţie, iar 75% din respondenţi au spus „Nu”, 12% fiind de acord cu imunitatea, iar 13% nu au putut aprecia.

În ceea ce priveşte votul din diaspora, 31% din cei chestionaţi au declarat că premierul Ponta este „principalul vinovat” pentru problemele apărute, 17% au indicat BEC, 6% – MAE, iar 3% – Opoziţia. Circa 71% din respondenţi au o părere proastă şi foarte proastă despre modul în care a fost organizat, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, votul în diaspora. Doar 17% au o opinie bună şi foarte bună despre acea situaţie din 16 noiembrie.

Sondajul Avangarde arată că, deşi 56% din populaţie nu are încredere în actualul Guvern, faţă de 31% care au încredere, majoritatea nu doreşte nici demisia lui Ponta, nici alegeri anticipate. Astfel, la întrebarea dacă Ponta ar trebui să demisioneze, 46% spun „Nu”, 39% răspund afirmativ, iar 15% nu pot aprecia. La întrebarea dacă ar fi de acord cu alegerile anticipate, 46% din cei chestionaţi de acest institut răspund negativ, 38% spun „Da”, iar 16% nu pot aprecia.

1 2

(w670)

 

În ceea ce priveşte personalităţile politice care se bucură de cea mai mare încredere, pe primul loc se află acum Klaus Iohannis – 71% din cei chestionaţi au o părere bună sau foarte bună. Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu se află la egalitate, cu 39% opinii favorabile, Monica Macovei fiind pe locul patru – 38% din cei chestionaţi având o opinie bună sau foarte bună.

Sondajul Avangarde a fost efectuat la domciliul respondenţilor, volumul eşantionului fiind de 850 de persoane. Marja de eroare este de 3,36%.

Vezi aici întreaga cercetare realizată de sociologul Marius Pieleanu: Sondaj Avangarde

1 comentariu la “SONDAJ de ultimă oră. Cifre îngrijorătoare pentru Victor Ponta

  1. repondentii astea de la Avangard, se simt cel mai bine atunci cand sunt taiate pensiile si salariile, indemizatitiile si toate ajutoarele, cand sunt inchise sute si sute de spitale, si scoli , cand se absoarbe 2-3% pe an, din fondurile europene, cand tot ce-i romanesc este dat la straini, atunci le place lor. Atuncti spunei ca Romania prospera. Ce conteza un PIB de 3,5%, cresteri ale industiriei, agriculturi, IT, nu, nu-i bene. Noua ne place cand Romania coboara nu cand urca. Atunci cand economia ei este in recesiune, abia atunci ea se indreapta spre o directie buna. Poate toti repondentii o fi unguri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *