Skip to content
Politică

SONDAJ: Diaspora câștigă o încredere tot mai mare din partea românilor

Alegerile prezidențiale din noiembrie au fost din nou sub sceptrul diasporei, însă și al Facebook-ului. Iar acest lucru pare să fie reliefat și în încrederea românilor.

Datele unui sondaj IRES realizat în perioada 18 – 19 decembrie arată că încrederea în clasa politică rămâne scăzută, însă în top intră, pentru prima oară, diaspora, cu un procent de 60% şi Facebookul, considerat un element decisiv la prezidenţiale, cu 42%.

La polul opus, se află Parlamentul României în care au multă și foarte multă încredere doar 9% dintre români, iar 89% spun că au puțină și foarte puțină încredere, dar și partidele politice care beneficiază de multă și foarte multă încredere din partea a 10% dintre respondenți. Organizațiile non-guvernamentale se plasează și ele pe ultimele locuri în acest top, doar 26% dintre participanții la studiu creditându-le cu multă și foarte multă încredere. Primul ministru, FMI, sistemul de sănătate din România sau sindicatele se află pe ultimele locuri în ceea ce privește încrederea românilor.

4 comentarii la “SONDAJ: Diaspora câștigă o încredere tot mai mare din partea românilor

  1. Ar merita incredere daca ar plati impozite in tara, ar contribui la cresterea pibului,s-ar pute sa fi contribuit la deznadejdea noastra.

  2. Cea mai idioata si traznita manipular. dancu se pricepe la asta mai laes dirijat de pausarii de care depinde Grupul de la Cluj. vad ca acum domn Dancu se straduieste sa creeze o noua mitologie – Diaspora. Cine este aceasta ”diaspora”? De unde a aparut, unde sunt liderii,cine a creat unitatea ei? Ca definitie diaspora este un grupetnic aflat in afara tarii. Numai ca am si eu o intrebare. de cand se comporta aceasta diaspora romaneasca ca un grup unit? A, manifestarile de pe faceboock si de pe net a unora din diaspora nu creaza o unitate a grupului etnic. Apoi pe faceboock sub diverse nickuri asa zisa diaspora putea fi infiltrata de diversi indivizi care nu aveau nici o legatura cu ”grupul etnic afalat in afara tarii”, ci daca am face o analiza mai profunda am putea descoperii persoane apartinand unui grup de presiune din interioriul tarii, oameniiai serviciilor secrete romanesti, dar nu numai. Pee faceboock s-a produs o matre manipulare si vad ca domnu Dancu o promoveaza in continuare. de ce am avea incredere in asa zisa Diaspora? Stie ea mai bine ca noi ce se intampla in tara? Propaganda antiPonta, dirijata profesionist din interiorul serviciilor, ajutati de nenumaratii nostri ”acoperiti” din presa sau asa zisis analisti de profesie stipendiati fie de servicii, fie de interese straine, stau in spatele asa zisei ”diaspore” de pe net sau faceboock. Daca romanii au ajuns sa creada in faceboock e foarte rau si in general prea multa incredere in spatiul virtual dovedeste MULTA PROSTIE – este locul in care se pot lans MINCIUNI si se poate manipula fara a putea fi tras la raspundere, ascuns in spatele unui nick virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *