Skip to content
Societate

SONDAJ Doar 26% dintre români ar rămâne în țară ca să o apere în cazul unui conflict militar

MApN

Potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, doar 26% din români ar rămâne în țară ca să o apere în cazul unui conflict militar.

Astfel, la întrebarea „Dacă România ar fi atacată ați rămâne în țară pentru a o apăra?”, au răspuns ‘Da’ 26% din cei intervievați. 48% din cei care au luat parte la sondaj au răspuns ‘Nu’, 20% au spus că Nu pot aprecia, iar 6% nu au răspuns la întrebarea de sondaj, informează Antena3.ro

Motivele invocate de români sunt variate și țin de neîncrederea în administrația din România, de faptul că țara nu a făcut nimic pentru ei și de teama că liderii politici nu se ridică la nivelul vremurilor pe care le trăim.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 25-28 februarie 2022 prin metoda CATI; marja de eroare: 3,4%.

Guvernul pregătește reglementarea situației de criză în România

Un proiect de lege este în pregătire și ar urma să intre la aprobare în ședință de Guvern, potrivit unor surse politice. Potrivit draftului de act normativ obținut în exclusivitate de PS News, CSAT poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, iar una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

O altă prevedere din proiect este că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani.

DETALII AICI: DOCUMENT. Proiect de lege pentru situații de criză: Bărbații între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *