Skip to content
Politică

SONDAJ E.ON: Câți români sunt de acord cu introducerea tehnologiei în casă

E.ON a realizat recent un studiu ce arată că pentru o treime din populația a opt țări europene tehnologia din locuinţe generează o viață mai stresantă și mai complicată.

Cei mai aprigi critici ai introducerii tehnologiei în casă sunt  maghiarii și britanicii, aproape jumătate dintre respondenți (46% dintre cei chestionaţi în fiecare dintre cele două țări) afirmând că aceasta le face viața mai complicată. Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, viețile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu zece ani.

Pe lista celor care consideră că viața a devenit mult mai stresantă din cauza introducerii tehnologiei în case, se află și cehii. 

În ciuda  dezavantajelor  tehnologiei, există totuși și aspecte pozitive pentru cei care folosesc tehnologia în gospădării.

Astfel,  circa două treimi dintre respondenți au admis că tehnologia energetice asigură un confort sporit și că ajută la îmbunătățirea eficienței .

Cei mai mari susținători în acest sens sunt italienii și turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei susţinând că tehnologia le face viața mai ușoară.

Unde se clasează românii în acest top?

Românii se clasează pe locul al 3-lea, 81% dintre respondenți considerând că utilizarea tehnologiei în casă le ușurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce și la creșterea stresului. Totodată, 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani și 46% dintre suedezi, arată un comunicat de presă trimis de E. ON către redacția PSnews. 

Aceste rezultate fac parte din studiul  “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în luna decembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *