Skip to content
Politică

SONDAJ exploziv: cine este personajul cu un scor mai mare decât Iohannis și Firea la un loc

report.az

Un SONDAJ exploziv a fost lansat astăzi pe piață. Vedeți mai jos cine este personajul cu un scor mai mare decât Klaus Iohannis și Gabriela Firea la un loc. Amintim că edilul general al Bucureștilor este momentan singurul PSD-ist cu șanse reale în sondaje să-l învingă pe actualul șef al statului. Totuși, trebuie precizat că de data aceasta este vorba despre măsurarea încrederii, nu a intenției de vot.

Astfel, este vorba despre fondatorul SMURD, medicul Raed Arafat. Doctorul conduce lista persoanelor de încredere în România, arată un sondaj Sociopol, făcut public miercuri și citat de Gândul.info.

Potrivit cercetării, pe locul doi se situează primarul Capitalei, Gabriela Firea, în timp ce președintele Klaus Iohannis este pe poziţia a treia, iar Laura Codruţa Kovesi (procurroul-șef al DNA) ocupă locul patru.

În Laura Codruţa Kovesi au încredere o cincime din români (19%) – nivel asemănător cu cel din sondajele anterioare.

În Călin Popescu Tăriceanu au încredere aproape o cincime din români (17%), în timp ce Liviu Dragnea au încredere 15%, un nivel uşor mai ridicat faţă de sondajele anterioare.

În Mugur Isărescu au încredere tot o şesime din români (14%), acesta prezentând o eroziune marcată faţă de sondajele anterioare Sociopol. Dacian Cioloş are încrederea a 13% dintre cei chestiionaţi.

În Victor Ponta şi în Viorica Dăncilă au încredere 12% din români – niveluri asemănătoare cu cele din sondajele anterioare, în timp ce Ludovic Orban are parte de încrederea a 8% dintre românii chestionaţi, cu o uşoară creştere faţă de sondajele anterioare

Lista este încheiată de Traian Băsescu, în care au încredere doar 7% din români – nivel asemănător cu cel identificat în sondajele anterioare.

Sondajul a fost realizat de Sociopol, institutul coordonat de sociologul Mirel Palada, pe un eşantion de 917 persoane, în perioada 22-26 iunie 2018. Marja de eroare este de +/-3%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *