Skip to content
Politică

SONDAJ EXPLOZIV Răstunare spectaculoasă de top la nivelul încrederii / EXCLUSIV

atitudineseverin.ro

PSNews.ro vă prezintă un sondaj care aruncă în aer scena politică înainte de alegerile parlamentare. La comanda PSNews.ro, două institute prestigioase de sondare a opiniei publice – Curs și Avangarde – au realizat o primă testare a trendurilor politice. Sondajul a fost realizat la comanda PSNews.ro, în perioada 2-10 noiembrie, pe un număr de 1.500 de respondenți la nivel național. Metoda de sondaj a fost prin interviuri față în față.

Cea mai mare surpriză vine din partea lui Dacian Cioloș care este cotat cu 46%, adică în proximitate lui Klaus Iohannis și Victor Ponta (ambii se situează la 47%), și peste Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Dacian Cioloș s-a afirmat ca un personaj care s-a ținut departe de partidele politice și n-a candidat pentru vreo funcție.

De remarcat este faptul că președintele Iohannis reușește să-și păstreze cota de încredere în rândul populației, în timp ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se află pe trend descendent.

Surpriza continuă cu Gabriela Firea care profită de trendul ascendent de la alegerile locale și a ajuns la 58%, la capitolul încredere, situându-se peste toți ceilalți lideri politici. Oameni din politica românească, cu prestanță și impact electoral, sunt devansați de actualul primar al Capitalei.

Pe ultimele locuri se plasează lideri politici de dreapta precum Marian Munteanu, Clotilde Armand sau Ilie Bolojan.

Dramatic este faptul că peste 75% dintre români cred că România merge într-o direcție greșită, lucru care denotă gradul crescut de pesimism al cetățenilor. A fost testat inclusiv managementul guvernării tehnocrate, iar 22% dintre români consideră că Ministerul Sănătății trebuie să fie condus de un tehnocrat. Principala îngrijorare pe acest domeniu este legată de infrastructura spitalicească, și anume dotarea și modernizarea spitalelor.

Spectaculos este că în ciuda numărului mare de condamnați și urmăriți penal din cadrul partidului, alegătorii din România consideră că PSD este partidul care s-a reformat cel mai mult.

prezentare-noiembrie-2016-national-final_001 prezentare-noiembrie-2016-national-final_002 prezentare-noiembrie-2016-national-final_003 prezentare-noiembrie-2016-national-final_004 prezentare-noiembrie-2016-national-final_005 prezentare-noiembrie-2016-national-final_006 prezentare-noiembrie-2016-national-final_007 prezentare-noiembrie-2016-national-final_008 prezentare-noiembrie-2016-national-final_009

7 comentarii la “SONDAJ EXPLOZIV Răstunare spectaculoasă de top la nivelul încrederii / EXCLUSIV

  1. nemaipomenita incredere de care se „bucura” ciolosul face ca acest asa-zia sondaj sa fie doar o alta gaura in apa marca „pe shushe” de la shushaneaua neamului !

  2. @aduc ghinion..chiar esti o pacoste nepoate..pe mine insa ma frapeaza faptul,ca Romanul este furat pe fata..si ii place..Ia spune pacoste”o sa fie ceva masochism la mijloc? de va place atat de Mult PSD”ul? Sa il invatam pe Ciolos sa puna biciul pe voi,daca asa va place..MPoate cine stie..merge si cu parul..Proasta natie suntem..Lasi ,corupti/coruptibili..si prosti..

  3. ‘…22% dintre români consideră că Ministerul Sănătății trebuie să fie condus de un tehnocrat…’
    VRETI SA SPUNETI CA 88% NU CRED CA E BINE ASA!

    chestie de nuanta, nu? pfff…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *