Skip to content
Politică

Sondaj IMAS privind alegerile parlamentare. Cum stau partidele după rezultatele de la prezidențiale în intenția de vot

Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, în creştere importantă faţă de luna precedentă, când liberalii erau cotaţi cu 29,6%, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, informează news.ro.

PSD rămâne la puţin peste 21%, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12% în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 -27 noiembrie. Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.

2 comentarii la “Sondaj IMAS privind alegerile parlamentare. Cum stau partidele după rezultatele de la prezidențiale în intenția de vot

    1. 1. PNL – curajul și determinarea politicienilor sunt calități apreciate, in special de populația activa. Trebuie sa-și deschidă porțile ! Calitatea aleșilor din UAT – uri este mediocra. 2. PSD – procentul de 21% este uriaș ! Are nevoie de infuzie puternica de intelectuali și tineri cu CV profesional. 3. Alianta USR – PLUS : face un joc pervers la doua capete ( din calcule electorale meschine ! ), au putini oameni cu adevărat valoroși, lipsa de organizare in teritoriu; dacă la alegerile din București nu vor accepta candidați unici ( PNL, USR – PLUS, PMP ) vor ajunge la 6-8 % ! 4. Celelalte partide chiar NU mai contează in peisajul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *