Skip to content
Politică

Sondaj IMAS privind alegerile parlamentare. Cum stau partidele după rezultatele de la prezidențiale în intenția de vot

" "

Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, în creştere importantă faţă de luna precedentă, când liberalii erau cotaţi cu 29,6%, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, informează news.ro.

PSD rămâne la puţin peste 21%, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

" "

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12% în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 -27 noiembrie. Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.

2 comentarii la “Sondaj IMAS privind alegerile parlamentare. Cum stau partidele după rezultatele de la prezidențiale în intenția de vot

    1. 1. PNL – curajul și determinarea politicienilor sunt calități apreciate, in special de populația activa. Trebuie sa-și deschidă porțile ! Calitatea aleșilor din UAT – uri este mediocra. 2. PSD – procentul de 21% este uriaș ! Are nevoie de infuzie puternica de intelectuali și tineri cu CV profesional. 3. Alianta USR – PLUS : face un joc pervers la doua capete ( din calcule electorale meschine ! ), au putini oameni cu adevărat valoroși, lipsa de organizare in teritoriu; dacă la alegerile din București nu vor accepta candidați unici ( PNL, USR – PLUS, PMP ) vor ajunge la 6-8 % ! 4. Celelalte partide chiar NU mai contează in peisajul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *