Skip to content
Politică

Sondaj IMAS: rezultate dramatice pentru PSD. Tudose, mai popular decât Dragnea

cotidianul.ro

Un sondaj IMAS, prezentat de Alin Teodorescu, se dovedește a fi dramatic pentru PSD și Liviu Dragnea. Potrivit cifrelor, PSD a deschis anul 2017 cu un procentaj de 49,0% în opțiunile de vot ale românilor și a scăzut cu 10 procente, ca să ajungă în septembrie la 38,8%.

Sondajul arată că Liviu Dragnea a scăzut semnificativ în sondaje, de la 30% încredere la 18%, în timp ce popularitatea premierului Mihai Tudose este peste cea a șefului PSD: 23%, potrivit realitatea.net

În ipoteza în care duminică ar avea loc alegeri, se pare că PSD ar obţine 38,8% (față de 49% în ianuarie) din opțiunile exprimate, urmat de PNL care ar fi votat de 30,9% (față de 23% în ianuarie) dintre cei care şi-au declarat intenţia de a participa la următoarele alegeri parlamentare, arată sondajul IMAS.

Mai mult, Dragnea înregistrează o scădere dramatică. De la 30% la 18,7%. Motivele prăbușirii: OUG 13 și demiterea lui Grindeanu.

Datele din barometrul de opinie realizat în septembrie 2017 îl plasează pe Liviu Dragnea la 18,7% încredere multă sau foarte multă, o valoare similară celei din noiembrie 2016.

Directorul IMAS, Alin Teodorescu, a declarat că Liviu Dragnea a înregistrat cea mai mare scădere, dintre personalitățile politice, în ce privește gradul de încredere. Mai exact, de la 30% la începutul anului a ajuns la 18,7% în septembrie, OUG 13 și demiterea premierului Sorin Grindeanu fiind principalele motive ale prăbușirii gradului de încredere.

E o dramă să fii președinte de partid și când faci o întâlnire, oamenii te aplaudă, dar 20% din ei nu te apreciază și nu te-ar vota”, a spus acesta.

În ce îl privește pe Liviu Dragnea, cu un procentaj de18%, în condițiile în care are un partid cu 22% din populația cu drept de vot în România, Teodorescu spune:

Înseamnă că Dragnea nu e apreciat nici măcar de membrii PSD. 20% din totalul votanților PSD nu-l apreciază pe Dragnea. E o dramă să fii președinte de partid și când faci o întâlnire, oamenii te aplaudă, dar 20% din ei nu te apreciază și nu te-ar vota”, a subliniat directorul IMAS.

Tudose, de la 24,7% la 23,2%. Dar peste Dragnea

Mai popular decât Dragnea Datele furnizate de sondaj arată că Tudose avea 24% încredere în iulie, dar acum, are 23%.

Tudose a venit ca premier și de obicei când e numit cineva premier înregistrează capital de incredere, îl consumă repede sau încet. Acum 10 ani se intra în această funcție cu un capital de 50 sau 45%. Grindeanu a intrat cu 30 sau 35. Tudose a intrat cu 26 sau 27, unul din cele mai reduse cote cu care o persoană a intrat pe funcția asta”, spune Alin Teodorescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *