Skip to content
Politică

SONDAJ în București: PSD, pe cai mari. PNL, cu Nicușor Dan în ceafă

hdfootagebox.com

Vă prezentăm, în cele ce urmează, rezultatele unui SONDAJ efectuat în București, care arată cum PSD stă pe cai mari, în timp ce PNL-ului îi suflă Nicușor Dan în ceafă.

Este vorba despre un sondaj realizat de către Biroul de Cercetări Sociale (BCS), condus de sociologul Bruno Ștefan, la comanda Alianței Noastre România (ANR), partidul lui Marian Munteanu. Cercetarea arată o situație dramatică pentru liberalii conduși de către Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Potrivit acestei cercetări, PSD rămâne solid la 40%, liberalii fiind aproape să fie depășiți de Uniunea Salvați România (USR), formațiunea lui Nicușor Dan, scrie evz.ro.

Rezultatele acestui sondaj indică următoarea ierarhie, în ipoteza în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlaemntare anticipate:

1. PSD – 48,5%

2. PNL – 14,8%

3. USB – 13,1%

4. PMP – 7,3%

5. ALDE – 7,2%

6. ANR – 4,7%

7. PRU – 1,4%.

Este important să menționăm că procentajul absenteiștilor și al nehotărâților totalizează 52,2%.

Nici la capitolul „încredere”, liberalii nu stau bine, topul fiind dominat de Gabriela Firea (59,8%), Victor Ponta (41,4%), Călin Popescu Tăriceanu (37,9%), Nicușor Dan (31,7%) și Traian Băsescu (29,1%), pe ultimele locuri fiind clasați Alina Gorghiu (19,5%) și Vasile Blaga (17,1%). Un punct nevralgic al sondajului este lipsa de notorietate care îi apropie pe Dan și Gorghiu: 19,7%, respectiv 18,2%. Altul este reprezentat de către Ponta și Tăriceanu, în cazul cărora mai mulți respondenți și-au declarat lipsa de încredere (48,9%, respectiv 47,4%) decât cei care și-au exprimat încrederea.

Sondajul a fost realizat pe 1.029 de persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în municipiul București, în perioada 2-14 septembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *