Polițiștii sunt epuizați, se simt discriminați în comparație cu alte categorii profesionale, spun că nu au fost protejați de superiori și se gândesc la proteste. Acestea sunt concluziile unui sondaj făcut în rândul polițiștilor cu privire la efectele pandemiei de Covid-19, potrivit digi24.
Sondajul a fost realizat de Sindicatul Europol prin mijloace electronice, utilizându-se o platformă de sondare, informează Mediafax.
În total, 4.837 de polițiști din București și 31 de județe din țară au răspuns întrebărilor referitoare la efectele pe care pandemia de coronavirus le-a produs asupra lor.
Vlad Voiculescu, sfidător şi evaziv în privinţa studiilor: Găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook
Primarul Dominic Fritz, agent al serviciilor secrete germane? Dovezile care îl dau de gol pe edilul Timişoarei
Robert Cazanciuc, reacţie virulentă după tăierea bugetului ICCJ: Cine e Înalta Poartă pentru care se pune bir?
Oameni noi în politică: USR propune drept prefecți un liberal vopsit la Galați și ginerele unui fost baron local la Gorj
Alina Mungiu-Pippidi, revoltată de comportamentul politicienilor inclusiv în spaţiul virtual: Liderii și trolii se pupă pe bot
Astfel, potrivit rezultatelor, 94% dintre aceștia consideră că fără implicarea lor în activitățile de combatere a epidemiei, Guvernul nu va putea aplica măsurile de prevenire stabilite.
De asemenea, 7 din 10 polițiști sunt dispuși să suspende activitatea, ca formă de protest, în cazul în care nu se va reveni asupra înghețărilor salariale.
Totodată, 8 din 10 polițiști susțin că șefii lor nu au luat măsuri sau au luat măsuri insuficiente pentru prevenirea infectării cu Covid-19 în rândul personalului iar 95,56% dintre participanţii la sondaj au menţionat că angajatorul nu le-a asigurat teste gratuite de depistare a coronavirusului.
Nu în cele din urmă, 8 din 10 polițiști resimt puternic efortul și sunt epuizați ca urmare a activităților întreprinse în ultimele 10 luni, în contextul pandemiei.