Skip to content
Societate

SONDAJ Inscop. Cum văd românii atitudinea liderilor politici ai Ungariei față de România

atitudineseverin.ro
" "

61.1% dintre respondenții la un sondaj realizat de Inscop consideră că, în ultimii ani, atitudinea liderilor politici ai Ungariei față de România a fost una mai degrabă ostilă, în timp ce 24% apreciază atitudinea acestora ca fiind mai degrabă prietenoasă, potrivit unui comunicat al institutului de sondare. 14.9% dintre respondenți nu știu sau nu răspund.

" "
" "

În același timp, peste jumătate dintre respondenți (52.2%) sunt de acord cu afirmația că ”Rusia folosește livrările de gaz către UE ca să își impună voința în politica externă”, în timp ce 26.6% își exprimă dezacordul. Procentul non-răspunsurilor este 17.8%.

Sondajul mai arată că doar 48.8% dintre respondenți declară că au auzit de liberalizarea pieței de gaze naturale (eveniment ce va avea loc începând cu 1 iulie 2020). De asemenea, doar 21.5% dintre români consideră că au informații suficiente cu privire la ce înseamnă și care sunt efectele liberalizării pieței de gaze, în timp ce 77.6% apreciază că nu au informații suficiente.

Sondajul face parte din Barometrul securității energetice – Iunie 2020, un instrument anual de evaluare și analiză care își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni legate de politicile în domeniul energiei.

Barometrul Securității Energetice a fost realizat de Inscop Research (www.inscop.ro) în perioada 25 mai  – 5 iunie 2020  pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1050 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *