Skip to content
Politică

Sondaj INSCOP. Intenția de vot la parlamentarele din 2016. Evoluţie, prognoză, implicaţii

" "

Jurnaliștii de la Puterea.ro au realizat o analiză privind evoluția și tendințele electorale la alegerile parlamentare din 2016, pornind de la cifrele unui sondaj realizat de Inscop Research în februarie 2015.

sondaj inscop

" "
" "

În aceste condiții, dacă cele două mari partide sunt identificabile și își păstrează fiecare cota proprie din electorat, care se poate modifica în funcție de climatul politic cu +/- 5-7 procente, atunci noul bipartidism românesc necesită și unul sau două partide mai mici, așa-numitele „partide balama” care vor decide care din partidele mari va obține guvernarea.

Unul din „partidele balama” va fi UDMR. La fel mai poate fi PLR, după ce va fuziona cu PC, sau UNPR, dacă va decide să meargă singur în alegeri.

I. Noul bipartidism românesc

Decizia celor două mari partide de dreapta (PNL și PDL) de a fuziona pentru a forma un mare „PSD de dreapta”, deși considerat un eveniment lipsit de grandoare și rezonanță politică, observăm că, totuși, „noul PNL” a reușit să aglutineze electoratul partidelor componente, iar ideea de a susține un candidat comun pentru alegerile prezidențiale, a generat o sinergie care a facilitat omogenizarea electoratului noului partid de dreapta, toate sondajele electorale din 2015, plasând PNL la 45-47% din intenția de vot.

Citește continuarea accesând linkul următor:  Analiză. Alegeri parlamentare 2016. Evoluţie, prognoză, implicaţii

 

" "

1 comentariu la “Sondaj INSCOP. Intenția de vot la parlamentarele din 2016. Evoluţie, prognoză, implicaţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *