SONDAJ: 60% dintre români, pesimişti în legătură cu viitorul ţării

INSCOP Research
Sursa foto: Facebook / INSCOP Research

Peste 60% dintre români cred că în România lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar aproape 70% se aşteaptă ca în următoarele 3 luni preţurile să crească, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 42.2% dintre cei chestionaţi cred că investiţiile în economie vor creşte, în timp ce aproape un sfert cred că vor scădea.

32.5% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 60.3% sunt pesimişti în legătură cu viitorul ţării. 7.2% reprezintă ponderea non-răspunsurilor. Cred în proporţii mai mari decât media că ţara merge într-o direcţie bună: tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie superioară, cei cu venituri ridicate şi locuitorii din Bucureşti. Sunt pesimişti în legătură cu viitorul ţării mai ales: persoanele cu educaţie primară, cei cu vârsta între 45 şi 59 de ani şi cei cu un venit redus.

Evoluţii economice

Evoluţie preţuri

67.9% dintre români se aşteaptă ca, în următoarele 3 luni, preţurile să crească, 13.4% să rămână la fel, iar 16.9% să scadă. 1.8% nu ştiu sau nu răspund. Se aşteaptă ca preţurile să crească mai ales: votanţii AUR, persoanele cu educaţie primară, cu vârsta între 45 şi 59 de ani, cei cu un venit redus.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: