Sondaj INSCOP. Războiul din Ucraina – cea mai mare temere a românilor

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Cea mai mare temere în ceea ce priveşte războiul din Ucraina este creşterea preţurilor pentru 37,9% dintre români, pe locul al doilea situându-se ”atacarea de către Rusia a unor ţări membre NATO” – 30%, iar 20,3% spun că nu au nicio temere legată de acest subiect, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Aproape 50% dintre români consideră că Rusia este vinovată pentru declanşarea războiului din Ucraina, aproape 40 % cred că Ucraina va câştiga războiul, în timp ce aproape 30% mizează pe Rusia. 64% afirmă că soluţia pentru încheierea conflictului ar fi ca Rusia să se retragă şi să returneze Ucrainei teritoriile ocupate.

La întrebarea ”Cine credeţi că este principalul vinovat de declanşarea războiului din Ucraina?”, 49,2% dintre respondenţi au indicat Rusia, 16,6% – SUA, 7% – Ucraina, 5,2% – NATO, 2,6% – UE, iar 19,4% nu ştiu sau nu răspund.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: