Skip to content
Politică

SONDAJ Inscop Research: românii susțin impozitarea progresivă a tuturor veniturilor și renunțarea la cota unică de impozitare

Ordinea.RO
" "

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, indică faptul că 66,6% dintre cei intervievați susțin măsura propusă de PRO România privind impozitarea progresivă a tuturor veniturilor (cine câștigă venituri mai mari plătește impozite mai mari, cine câștigă venituri mai mici, plătește impozite mai mici) și renunțarea la cota unică de impozitare.

Doar 12,6%  consideră o astfel de măsură ca fiind proastă, 13,2% foarte proastă, iar 7,6% nu știu sau nu răspund.

" "
" "

Respondenților li s-a adresat și întrebarea: „Partidul ProRomania propune creșterea impozitării pe proprietăți și pe câștigurile de capital (de exemplu, pe câștigurile rezultate din vânzare de acțiuni la o societate comercială) și reducerea impozitării muncii. Dumneavoastră personal apreciați că această este o măsură?”. 11,8% dintre români apreciază ca foarte bună o asemenea măsură. 46,8% consideră că o astfel de măsură este bună, 18% o apreciază drept proastă, 13,2% drept foarte proastă, iar 10,2% nu știu sau nu răspund.

Date despre sondaj:

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Pro România.
− Datele au fost culese în perioada 15 – 20 mai 2020
− Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului
− Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionuluimultistadial stratificat fiind de 1132 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
− Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *