Skip to content
Politică

Sondaj, intenţie de vot în Alba: Liberalii conduc detașat, PSD în creștere, iar USR se prăbușește

Inquam Photos / Octav Ganea

Recent, la comanda PNL organizația națională, a fost realizat un sondaj de opinie cu privire la intenția de vot a locuitorilor din municipiul Alba Iulia. Pentru partide sondajul a măsurat încrederea locuitorilor în acestea și în personalități.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, pe primul loc se situează PNL-ul cu 36.8%, pe locul doi PSD, cu 19.8%, apoi USR, cu 12.3%, AUR pe locul 4 cu 8.8%, PMP-ul ar avea 4.3%, iar 15.9% dintre votanți sunt indeciși.

Desigur, sondajul este făcut la comanda unui partid politic, în speță PNL și trebuie privit ca atare, cu rezerve. Din el rezultă o ușoară creștere a PNL-ului față de alegerile locale de acum doi ani, o creștere explozivă a PSD-ului, bazată probabil pe notorietatea senatorului Călin Matieș, care dincolo de orice extravaganțe s-a menținut în atenția publicului. Potrivit sondajului, USR se prăbușește la Alba Iulia, iar AUR, cu un procent de aproape 9%, se înscrie în trendul național.

În ce privește încrederea în personalități, chiar dacă n-am obținut cifrele se pare că Gheorghe Damian, Mircea Hava, Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa ar fi printre preferații albaiulienilor.

La nivel de județ, PNL Alba ar avea 51%, PSD – 14,4%, AUR – 5,1%, USR – 4,3%, PMP- 3,4%.

Din informațiile noastre USR Alba realizează și ei un sondaj de opinie pentru intenția de vot la nivelul municipiului Alba Iulia.

Repetăm că sondajul trebuie privit cu rezerve, acesta fiind realizat la comanda unui partid politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *