Skip to content
Politică

SONDAJ intern PNL. ”Locomotiva” Iohannis îi duce pe liberali la un scor incredibil. PSD, mult sub așteptări. Cum a evoluat încrederea în politicieni

" "

Jurnaliștii de la gandul.info au dat vineri publicității două sondaje realizate de casa de sondare CSOP, la comanda PNL. De menționat că CSOP este casa de sondare cu care au lucrat cei din PDL, în nenumărate rânduri, în ultimii ani ani.

Potrivit cercetării sociologice, la patru luni de la alegerile prezidenţiale şi de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, se observă cum încrederea în premierul Victor Ponta scade drastic de la o lună la alta, în timp ce avansul PNL faţă de alianţa PSD-PC-UNPR rămâne unul consistent.

" "
" "

De precizat că liberalii au comandat două sondaje de la începutul anului și până în prezent.

Primul a fost realizat în ianuarie-februarie, pe un eşantion de 1.036 de persoane, în timp ce al doilea studiu a fost realizat în martie, pe un eşantion de 1.007 persoane.

Dacă la sfârşitul lui ianuarie, românii susţineau că au 22% încredere oarecum bună şi foarte bună în Guvern, în martie cota a scăzut până la 18%. Nici prim-ministrul nu trece printr-o perioadă prosperă, asta pentru că cele două sondaje arată că, în interval de o lună, încrederea în Victor Ponta a scăzut dramatic, de la 31% în februarie la 23% în martie.

În acelaşi timp, dacă Vasile Blaga rămâne constant, cota de încredere de care beneficiază Alina Gorghiu a crescut timid, într-o lună, de la 14% la 16%, mai precizează cei de la gandul.info.

Cele două sondaje, realizate în ianuarie-februarie şi în martie, arată că liberalii se menţin în topul intenţiei de vot, la o distanţă considerabilă de alianţa PSD-PC-UNPR. Astfel, dintre cei 41% dintre românii care au probabilitate mare de a veni la vot, 49% ar vota cu PNL. Dacă liberalii au rămas constanţi în opţiunea românilor, alianţa PSD-PC-UNPR a scăzut cu 1%, ajungând astfel, în martie, la 31%. Ceea ce înseamnă că între cele două formaţiuni politice era, înaintea scandalului declanşat de cazul lui Dan Şova, de 18 procente.

personalitatipolitice

personalitatipolitice2

intentievot

intentievot2

" "

2 comentarii la “SONDAJ intern PNL. ”Locomotiva” Iohannis îi duce pe liberali la un scor incredibil. PSD, mult sub așteptări. Cum a evoluat încrederea în politicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *