Skip to content
Politică

SONDAJ Iohannis, din lac în puţ. Să mai stea guvernul Ponta?

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a căzut din lac în puţ. Ce spune cel mai recent sondaj despre demnitarul de la Palatul Cotroceni. În acelaşi timp, cercetarea arată ce cred respondenţii în legătură cu oportunitatea ca actualul guvern condus de Victor Ponta să rămână în funcţie până la alegerile din 2016.

În cel mai recent sondaj realizat de Sociopol, românii sunt nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Klaus Iohannis.Potrivit datelor cercetării, încrederea în şeful statului a coborât sub 50%. Amintim că Iohannis era în scădere atât în august (CSCI, de la 78% la 59%), cât şi în septembrie (INSCOP, de la 61,6% la 58,6%).

Personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere a românilor este Regele Mihai (56%).

Pe locul doi se clasează preşedintele Klaus Iohannis (42%), urmat de Mugur Isărescu (39%), Patriarhul Daniel (38%) şi premierul Victor Ponta (37%).1

Peste jumătate dintre români intervievaţi s-au declarat nemulţumiţi de activitatea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României. Astfel, 52% au răspuns că sunt destul de nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi, în timp ce 44% au răspuns că sunt destul de mulţumiţi şi foarte mulţumiţi.

2

În ceea ce priveşte activitatea guvernului Victor Ponta, 50% dintre românii intervievaţi au răspuns că sunt destul de nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi, în timp ce 48% au răspuns că sunt destul de mulţumiţi şi foarte mulţumiţi.

3

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate (61%) sunt de părere că Guvernul Ponta trebuie să rămână în funcţie până la alegerile parlamentare din anul 2016.

4

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 16-20 octombrie 2015, pe un eşantion de 1004 persoane, prin intermediul interviurilor telefonice. Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

3 comentarii la “SONDAJ Iohannis, din lac în puţ. Să mai stea guvernul Ponta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *