Skip to content
Politică

SONDAJ Iohannis, în cădere liberă. Nici PNL nu se simte prea bine. Cine crește în ochii românilor?

Scăderea drastică în sondaje a președintelui României, Klaus Iohannis, cu un procent care ar trebui să dea de gândit echipei de la Cotroceni, pare să fie tot mai vizibilă în sondaje.

Astfel, potrivit sondajului de opinie realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) la comanda SAR (Societatea Academică din România) în perioada 9 – 18 martie 2016, bucureștenii au o atitudine critică atunci când vine vorba de șeful statului si de partidul de proveniență a acestuia, Partidul Național Liberal(PNL).

Totodată, potrivit sondajului, doar 27.5 la sută aprobă felul în care preşedintele Iohannis conduce ţara, cu 38 la sută –majoritatea- fiind critici. 31 la sută spun că nu şi-au format o părere. Numai 12 la sută cred că după ultimele alegeri prezidenţiale în România a scăzut corupţia, faţă de 43 la sută care cred că a crescut şi 41 la sută care spun că a rămas la fel, informează Romaniacurata.ro

Mai mult, tot în acelaşi sondaj, PNL are doar 26 la sută din voturile bucureştenilor cu o preferinţă politică exprimată (67%), faţă de 35 la sută pentru PSD. Majoritatea celor intervievaţi (57 la sută) declară că stânga sau dreapta nu are importanţă pentru alegerea lor politică, cu doar 18 la sută declarându-se de dreapta şi 21 la sută de stânga. Astfel, dacă mâine ar avea loc alegeri, Uniunea Salvaţi Bucureştiul a lui Nicuşor Dan ar fi singura dintre partidele noi care ar intra în Consiliul General al Capitalei, cu 11 la sută din opţiunile exprimate de vot.

 

1 comentariu la “SONDAJ Iohannis, în cădere liberă. Nici PNL nu se simte prea bine. Cine crește în ochii românilor?

  1. Cum asa, cu tot ajutorl DNA, PNL este iun cadere si PSd in crestere? Inseamna ca poporul roman este destept si nu poate fi dus de nas cu asa zisa lupta anticoruptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *