Skip to content
Politică

SONDAJ Iohannis îşi revine din declin. Cioloş, surpriză încă din prima. Cum stă Dâncu

Preşedintele Klaus Iohannis îşi revine din declin, iar prim-ministrul Dacian Cioloş oferă o surpriză încă de la prima lui intrare în rezultatele unui sondaj.

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dâncu au fost pentru prima dată măsuraţi în Barometrul INSCOP Research în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în personalităţi. Primul ocupă locul al treilea, iar celălalt se situează pe poziţia a noua, informează adevarul.ro.

Klaus Iohannis se menţine pe prima poziţie în topul încrederii în personalităţile publice, 59,8% din respondenţi afirmând că au încredere multă şi foarte multă în preşedintele României (faţă de 58,6% în luna septembrie). Şeful statului este urmat în clasament de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acesta beneficiind de 40,4%, încredere multă şi foarte multă (faţă de 41,6% în septembrie).

Măsurat pentru prima dată în sondajele INSCOP Research, prim-ministrul Dacian Cioloş se situează pe poziţia a treia, cu 32,6% încredere multă şi foarte multă. Pe locul al patrulea, se află George Maior, cu 29,8% încredere multă şi foarte multă (faţă de 29,7% în septembrie).

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, ocupă poziţia a cincea, cu 21,8% încredere multă şi foarte multă (în comparaţie cu 20,3% în septembrie). Pe poziţia a şasea, se situează preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu 21,4% încredere multă şi foarte multă (raportat la 18,4% în septembrie).

Victor Ponta se află pe poziţia a şaptea cu 20,2% încredere multă şi foarte multă, în scădere de la 22,8% în septembrie, ca urmare a demisiei din fruntea guvernului şi a relativului con de umbră în care a intrat de la acel moment.

Fostul premier Victor Ponta este urmat de co-preşedintele PNL Alina Gorghiu cu 18,6% (faţă de 16,8% în septembrie), Vasile Dâncu cu 17,3%, Traian Băsescu cu 16,3% (faţă de 15,5% în septembrie), Cătălin Predoiu cu 16% (faţă de 15,8% în septembrie), Liviu Dragnea cu 14,1% (faţă de 16% în septembrie), Mircea Geoană cu 13,3% (faţă de 15,6% în septembrie), Vasile Blaga cu 12,2% (faţă de 13,2% în septembrie) şi Monica Macovei cu 12,2% (faţă de 12,8% în septembrie).

Topul încrederii este încheiat de Sorin Oprescu cu 9,8% (faţă de 13,9% în septembrie), Gabriel Oprea cu 8,9% (faţă de 21,7% în septembrie), Kelemen Hunor cu 5,5% (faţă de 4,1% în septembrie) şi Laszlo Tokes cu 4,3% (faţă de 3,2% în septembrie).

Sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“ a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“. Sondajul a fost realizat în perioada 26 noiembrie -2 decembrie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.071 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 89 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.

4 comentarii la “SONDAJ Iohannis îşi revine din declin. Cioloş, surpriză încă din prima. Cum stă Dâncu

  1. Cred ca sunt putin false aceste sondaje. Insa sa admitem ca sunt reale, insa dupa cum stim in lumea politica azi poti sa fii primul si dupa ultimul. Sa luam exemplul dl. Oprea, era pe val iar dupa evenimentul nefericit a decazut, insa asta nu inseamna ca e terminat. Cu 23 decizii bune poate reveni in top!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *