Skip to content
Societate

Sondaj IRES: 16% dintre români cunosc personal pe cineva diagnosticat cu Covid-19. În mai, doar 1% răspundeau ”DA” la aceeași întrebare

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte și destul de îngrijorați cu privire la situația generată de pandemia de COVID – 19 în România, se arată într-un sondaj IRES, realizat în perioada 24-25 iulie. De asemenea, aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus.

Potrivit studiului, 16% dintre români cunosc personal pe cineva care a fost infectat cu virusul SARS CoV-2. În luna mai, însă, la aceeași întrebare răspundeau cu ”DA” doar 1% dintre respondenți. În plus, 51% spun că în localitatea lor există sau a existat măcar un caz de infectare cu coronavirus.

" "

Sondajul IRES mai arată că aproape un sfert (24%) dintre participanții la sondaj și-au anulat vacanța din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situația epidemiologică se va îmbunătăți.

În privința modului în care a gestionat Guvernul pandemia, 48% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de măsurile luate pentru protejarea populației, în timp ce 20% s-au declarat nemulțumiți.

 

1 comentariu la “Sondaj IRES: 16% dintre români cunosc personal pe cineva diagnosticat cu Covid-19. În mai, doar 1% răspundeau ”DA” la aceeași întrebare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *