Skip to content
Politică

SONDAJ IRES Cifrele care pot da peste cap rezultatul alegerilor prezidențiale

Un nou sondaj realizat în perioada 15-16 octombrie de către IRES, casă de sondare coordonată de sociologul Vasile Dâncu, prezintă modul cum ar putea să evolueze bătălia prezidențială în ultima săptămână a campaniei electorale.

Eșantionul a fost unul de 1080 de persoane, iar eroarea maximă acceptată este de 3%.

" "

Cifrele furnizate de IRES după intervievarea unui număr de 1080 de persoane prin modalitatea CATI ne indică faptul că 36% dintre românii care ştiu cu cine vor vota la alegerile prezidenţiale şi-au schimbat opţiunea în ultima lună, iar o treime dintre ei, adică 12% au făcut-o chiar în ultima săptămână, realtează Digi24.ro.

În acest context, rămâne de văzut cum vor evolua opțiunile electorale pe fondul scandalurilor publice în care sunt implicați principalii competitori pentru funcția de președinte al României, Victor Ponta și Klaus Iohannis.

PSD este măcinat de conflictul intern izbucnit după ce a fost anunțat tandemul Dragnea- Ghiță pentru a prelua șefia PSD, iar Iohannis se confruntă cu problema legată de incompatibilitatea găsită de ANI.

De asemenea, un sondaj IRESCOP precizează faptul că 41% dintre  cetățeni votează candidatul la preşedinţie în funcţie de partidul din care face parte. Procentul se referă doar la cei 58% dintre alegători care sunt hotărâţi pe cine aleg la scrutinul din noiembrie.

Citește și: SONDAJ SOCIOPOL DE ULTIMĂ ORĂ. Cum arată bătălia prezidențială cu 10 zile înainte de alegeri

4 comentarii la “SONDAJ IRES Cifrele care pot da peste cap rezultatul alegerilor prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *