Skip to content
Politică

SONDAJ Palmă zdravănă pentru PNL. Tăriceanu, favorit pentru o funcţie-cheie

Partidul Naţional Liberal (PNL) primeşte o palmă zdravănă. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este favorit pentru o funcţie-cheie.

Cu o intenție de vot care se situează în jurul a 15%, Tăriceanu se situează pe primul loc în preferințele alegătorilor, potrivit unui sondaj al PNL. Problema este şansa extrem de redusă ca acesta să se întoarcă în PNL ori să facă vreo alianţă cu partidul pe care l-a condus.

Cu aproximativ șase luni înainte de alegerile locale, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este favoritul bucureștenilor în cursa pentru primăria Capitalei, dacă se va decide să candideze. Acest lucru este relevat de un sondaj INSCOP, realizat în București, la comanda PNL, la mijlocul lunii noiembrie, liberalii primind datele în aceste zile, au declarat surse din PNL pentru evz.ro. În urmă cu câteva luni, scenariul candidaturii la Primăria Capitalei a fost exclus de al doilea om în stat, dar, în ultima vreme, numele acestuia a început, din nou, să fie vehiculat pentru o candidatură la București.

Conform aceluiași sondaj INSCOP realizat în București, pe locul al doilea în intenția de vot, se află primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în ciuda problemelor sale cu legea, în timp ce pe locul trei se plasează social-democrata Ecaterina Andronescu. În ciuda prezenței active în spațiul public, europarlamentarul Cristian Bușoi se găseşte doar pe locul 4 în intenția de vot, iar la nivelul Sectorul 1, chiar pe locul 5, după independentul Nicușor Dan, au afirmat aceleași surse. Alte nume testate de liberali, ca potențiali candidați pentru Primăria Capitalei, sunt Monica Macovei, Robert Negoiță, Ludovic Orban, Petre Roman şi Costică Canacheu, ultimii trei fiind înscriși în competiția internă a partidului pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei.

Cu șase luni înainte de alegerile locale, mai bine de 55% dintre bucureșteni au declarat că nu știu cu cine să voteze la alegerile de la anul.

Nu este exclus ca PNL să anunțe, la Consiliul Național din 11 decembrie, în funcție de rezultatele din sondaje, și candidații la primăria de sector: Diana Tușa la Sectorul 1, Dan Cristian Popescu la Sectorul 2, Ovidiu Raețchi la Sectorul 5 și Răzvan Mironescu la Sectorul 6, potrivit unor surse liberale. Incerte sunt candidaturile de la Sectorul 3 și 4. Nu în ultimul rând, este de așteptat ca aceia care reprezintă partidul în competițiile pentru fotoliile de primari să preia președinția organizațiilor locale din partea cărora vor candida, urmând ca o rezoluție să fie votată în acest sens.

Aceleași surse au mai arătat că gradul mare de nehotărâți, care depășește 55%, reprezintă alt element de natură să îngrijoreze conducerea partidului.

„În București, acum suntem pe ultima sută de metri. Am făcut un sondaj. (…) Am testat candidații înscriși pe listă. Dar nehotărâții sunt destul de mulți, așa că va trebui să facem o analiză atentă la alegerea candidatului, pentru că el va trebui să colecteze nehotărâții”, a declarat, recent, co-președintele PNL Alina Gorghiu.

8 comentarii la “SONDAJ Palmă zdravănă pentru PNL. Tăriceanu, favorit pentru o funcţie-cheie

  1. Pnl o sa ajungă mai rau ca Pnț -cd ..iar Gorghiu ii depăseste cu mult pe alde remus opris si dudu ionescu..
    Cred ca nu ies din capcana întinsă de Sassone

  2. Calin Popescu Tariceanu a ramas constant in ceea ce priveste crezul sau politic si nu a avut niciodata derapaje de la principiile si valorile in care a crezut. Asa se explica rezultatele acestui sondaj! Tariceanu are credibilitate pentru ca a demostrat prin fapte ca este capabil!

  3. C.P.Tariceanu,un politician sobru care nu a fost si nu este un pupincurist,ca cei din p.n.l. adica fostul pedeleu portocaliu al chiorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *