Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

SONDAJ Pandemia amenință prezența la vot: 48% dintre români spun că se tem să meargă la urne

Inquam Photos / Octav Ganea

Mulți români susțin că se tem să meargă la vot pe 27 septembrie, dacă numărul de infectări cu coronavirus nu va scădea considerabil, arată un sondaj recent realizat la nivel național.

Astfel, la întrebarea ”Dacă până în 27 septembrie, data alegerilor locale, numărul de îmbolnăviri va fi în continuare mare, ar putea acesta să reprezinte un motiv pentru care să nu mergeți la vot?”, 29% au răspuns ”Cu siguranță, da”, iar 19%, ”probabil că da”.

Mai mult, 42% dintre respondenți consideră că organizarea alegerilor în pandemie nu este oportună, iar 41% se declară deloc sau puțin interesați de alegeri.

 

În același timp, 36% spun că sunt foarte nemulțumiți de modul în care Guvernul a gestionat pandemia, iar 22% susțin că sunt ”destul de nemulțumiți”.

Sondajul a fost realizat de ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, iar datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *