Skip to content
Politică

SONDAJ Pasajul Sudului, lăsat de izbeliște de Sava, îi dă de lucru lui Băluță

psnews.ro

Pasajul Sudului, lăsat de izbeliște de fostul primar general interimar, PNL-istul Răzvan Sava, îi dă de lucru actualului edil al Sectorului 5, PSD-istul Daniel Băluță.

Concret, Băluță a anunțat, marți, pe Facebook, rezultatele unui sondaj (comandat la Avangarde, institutul lui Marius Pieleanu), prin care îi consulta pe cetățeni în legătură cu necesitatea unei rute ocolitoare în zona Pasajului Sudului – pasaj nici acum finalizat, cu toate sesiunile foto și video triumfaliste, de campanie, pe care și le-a făcut Sava.

„Încă din prima mea zi de mandat am decis că opinia cetățenilor pe care îi reprezint va fi punctul de plecare pentru fiecare dintre proiectele pe care le voi pune în practică. Am solicitat un sondaj de opinie în legătură cu necesitatea deschiderii străzii Cărăruia, care poate prelua o parte importantă a traficului din zona Pasajului Piața Sudului.

Rezultatele sunt clare, locuitorii Sectorului 4 vor deschiderea traficului pe această stradă. Astfel, începând cu data de 1 Septembrie, vom putea circula pe această stradă, cu sens unic dinspre Calea Văcărești spre Șoseaua Olteniței, așa cum anunțam încă de luna trecută. În prealabil, am luat toate măsurile ca traficul să se desfășoare în condiții optime, cu un program bine definit, astfel încât locuitorii din zonă să fie cât mai puțin afectați.

De fiecare dată când voi avea în plan un proiect de așa amploare, voi consulta cetățenii înainte a a-l pune în aplicare.

Strada Cărăruia va fi disponibilă pentru cei care vor să evite haosul din traficul de la Piața Sudului doar de luni până vineri, în intervalul orar 06.00 – 22.00. De asemenea, accesul pe această arteră va fi interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este mesajul lui Daniel Băluță.

Sondajul, realizat de Avangarde, este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a sectorului 4, cu o eroare maximă tolerată de plus/minus 3,2%, pentru un interval de încredere de 95%.

„În prezent, lucrările de la Pasajul Piața Sudului îngreunează traficul rutier din zonă. Situația ar putea fi îmbunătățită prin formarea unei rute ocolitoare pe strada Cărăruia, însă cetățenii care locuiesc acolo au blocat-o prin diverse demersuri. Dumneavoastră, personal, doriți deblocarea străzii Cărăruia în vederea fluidizării traficului din zona Piața Sudului?” a fost întrebarea adresată respondenților sondajului.

A reieșit că 52% susțin această variantă, 13% s-au pronunțat împotrivă, iar 35% au declarat că nu pot aprecia.

Agerpres amintește că, pe 27 iunie, în urma unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul sectorului 4 a declarat că a abordat chestiunea identificării unor rute alternative la pasajul Piața Sudului, unde traficul este foarte intens, sugerând strada Cărăruia, care face legătura între Calea Văcărești și Șoseaua Olteniței.

„(Str. Cărăruia — n.r.) a fost închisă abuziv și vă voi prezenta documentele de rigoare. Inclusiv comisia de circulație de la nivelul PMB, în cele din urmă, ne-a furnizat un răspuns în care a constatat că a fost închisă abuziv acea stradă. E un drum public. Din punct de vedere juridic, problema proprietății este rezolvată, întrucât proprietarul acelei fâșii de teren donează municipalității bucata de teren”, spunea Băluță.

Pe 25 august, consilierii generali ai Capitalei au adoptat un proiect de hotărâre în baza căruia perioada de implementare a proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere la Piața Sudului a fost prelungită până pe 31 decembrie 2018. Răspunzând unei întrebări adresate de către consilierul PMB Robert Turcescu, directorul Direcției Transporturi, Florin Marius Legea, a estimat că pasajul ar putea fi dat în funcțiune în august 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *