Skip to content
Politică

SONDAJ pentru Primăria Capitalei. SURPRIZA de pe locul 2

Rezultatele unui sondaj de opinie CURS arată că bucureștenii sunt de părere că Gabriela Firea este potrivită să ocupe funcția de primar general al Capitalei.

Concret, 40% dintre respondenți susțin că actualul edil al Bucureștiului este potrivit pentru această funcție, iar 29% dintre cei chestionați sunt de părere că fostul președinte Traian Băsescu este cel mai calificat să conducă Bucureștiul după alegerile locale din acest an.

În același timp, 61% dintre cei care au participat la sondaj consideră că nu este relevant dacă edilul Capitalei este un bărbat sau o femeie, în timp de 23% cred că ar fi mai indicat ca fotoloiu de primar general să fie ocupat de un bărbat.

Același sondaj realizat de CURS arată că 90% dintre cei chestionați susțin existența unui echilibru al forțelor politice în București. Concret, aceștia își doresc un echilibru între dreapta și stânga, lucru important pentru funcționarea democrației.

În ceea ce privește principalele probleme cu care se confruntă locuitorii Bucureștiului, cei care au răspuns întrebărilor cuprise în sondajul CURS au menționat poluarea/salubrizarea ineficientă (19%), aglomerația (13%) și situația din școlile și grădinițele din Capitală (12%).

Cercetarea sociologică a cuprins și întrebări legate de activitatea primarului Gabriela Firea.

Astfel, printre măsurile evaluate în mod pozitiv de cei chestionați se numără sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), acordarea de ajutoare pentru persoanele cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), și stimulentul de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate (87%).

Totodată, respondenții sunt de părere că cele mai oportune proiecte de infrastructuraă demarate de actualul primar general sunt Spitalul Metropolitan – 94%, noua sală polivalentă – 93%, lărgire Prelungirea Ghencea – 93%, podul rutier Petricani – 92%, lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză – 92%.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora, cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută, potrivit B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *