Skip to content
Politică

SONDAJ Perspectivă sumbră pentru PNL. Înghesuială la prag

hdfootagebox.com

Un nou SONDAJ a apărut joi seară pe piață, creionând o perspectivă sumbră pentru Partidul Național Liberal (PNL) și scoțând la iveală o înghesuială de partide în jurul pragului electoral de 5%.

Sociopol – institut condus de către Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Partidului România Unită (PRU) – a realizat prin telefon un sondaj în intervalul 3-7 decembrie 2016, care arată cum stau partidele în intenția de vot la alegerile parlamentare 2016, scrie DCnews.ro.

Potrivit sondajului efectuat la comanda România TV, PSD ia 41%, urmat de PNL, cu 27% (așadar, un scor fără cifra 3 în față, contrar estimărilor optimiste). La rândul ei, USR ar lua de 7%, iar ALDE – un procentaj de 6%.

În jurul pragului electoral, se înghesuie patru partide, dar numai PRU ar urma să obțină 5%, în timp ce 4 procente ar urma să fie înregistrate de către UDMR, PMP și PER. Cu toate acestea, eroarea sondajului (al cărui eșantion se cifrează la 1.002 de respondenți) este de plus / minus 3,2%.

În ceea ce privește exercitarea dreptului de vot, jumătate dintre cei care sunt în țară vor merge duminică să voteze. 42% merg la vot, 41% nu, iar 18% declară că sunt în afara țării.

Alt aspect interesant al acestui sondaj constă în cine cred românii că va câștiga alegerile, indiferent de intenția lor de vot. Astfel, 44% dintre subiecți opinează că PSD va fi victorios, 15% dau PNL-ul câștigător, în timp ce 39% nu știu sau nu răspund.

1 comentariu la “SONDAJ Perspectivă sumbră pentru PNL. Înghesuială la prag

  1. sigur PSD +alde+pru vor forma următoarea majoritate cu ponta ca premier să avem cabinetul pona 2 cum am avut si cabinetul boc 2 ce mare filozofie nu trebuiesc studii superioare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *