Skip to content
Coronavirus

Sondaj: Peste 50% dintre germani sunt împotriva relaxării măsurilor de izolare, deși Academia Națională de Științe recomandă reducerea graduală a restricțiilor

lesoir.be

Cei mai mulți germani se declară împotriva relaxării măsurilor dure luate de autorităţi în vederea limitării extinderii pandemiei de coronavirus, informează un sondaj de opinie YouGov, comandat de DPA și citat de Deutsche Welle.

Potrivit sondajului, 44% dintre cetățenii chestionați doresc prelungirea actualelor restricții și după data de 19 aprilie. Mai mult decât atât, 12% dintre respondenți ar vrea chiar înăsprirea actualelor măsuri. Împreună, 56% dintre germani nu sunt de acord cu reducerea măsurilor de izolare.

Doar 32% din cetățeni sunt pentru relaxarea măsurilor, în timp ce 8 procente ar dori anularea totală a restricțiilor convenite de guvernul federal și autoritățile regionale. 5% nu s-au pronunțat în niciun fel.

Cancelarul german Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri au așteptat luni recomandări de la Academia naţională de ştiinţe privind o eventuală relaxare a măsurilor de distanţare socială impuse în legătură cu pandemia cu noul coronavirus, potrivit caleaeuropeana.ro.

Conform EU Observer, Academia națională de știinte a recomandat luni ca țara să înceapă să reducă restricțiile asupra vieții publice, precizând că guvernul ar putea începe să redeschidă în siguranță unele școli, în timp ce respectă normele de igienă.

De asemenea, magazinele și restaurantele ar putea fi redeschise, dacă reglementările de distanțare socială ar fi aplicate cu strictețe.

Germania este a patra cea mai afectată țară europeană de pandemie de coronavirus, cu peste 130.000 de cazuri de îmbolnăvire. În schimb, Germania înregistrează un număr scăzut de decese, puțin peste 3.000 de persoane pierzându-și viața în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *