Skip to content
Politică

SONDAJ Pieleanu face praf mitul procurorilor: dezastru la încredere

jurnalistii.ro

Citiți în cele ce urmează despre un SONDAJ realizat de către institutul GSC Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu: cercetarea arată un adevărat dezastru în materie de încredere a românilor în procurori.

Trei sferturi dintre români sunt neîncrezători în procuratură, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3 și prezentat miercuri, în emisiunea „Ediție specială”.

La întrebarea: „Din punctul dvs de vedere, în România e necesar să existe o lege a răspunderii magistraților?”, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ. Restul nu știu sau nu au răspuns. Altfel spus, aproape nouă din 10 români consideră că e nevoie să avem o lege a răspunderii magistraților.

La afirmația: „În România, toți cetățenii sunt egali în fața legii”, 61% dintre respondenți nu sunt de acord, astfel că arată că nu au încredere în instituțiile statului. Doar 36% dintre români sunt de acord cu această afirmație, iar 3% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea: „În România, Parchetele instrumentează corect dosarele penale?”, 73% dintre subiecți au oferit un răspuns negativ.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, în ultima săptămână, pe un eșantion de 710 persoane, a precizat Marius Pieleanu. Marja de eroare este de 3,8%, iar nivelul de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *