Skip to content
Politică

SONDAJ PNL câştigă la pas o importantă reşedinţă de judeţ EXCLUSIV

Partidul Naţional Liberal (PNL) câştigă la pas un important municipiu-reşedinţă de judeţ, după cum reiese dintr-un sondaj obţinut, luni, în exclusivitate, de PSnews.ro.

Este vorba despre un sondaj realizat de firma Rosond Informa SRL, la comanda PNL Mehedinţi. Din informaţiile PSnews.ro, societatea a efectuat, în perioada ianuarie-mai 2016, peste 60 de sondaje în localităţile mehedinţene, la comanda organizaţiei liberale din judeţ. În Severin, au fost realizate două cercetări sociologice: prima – între 2 şi 7 mai (la începutul campaniei electorale), iar aceasta (pe care v-o prezentăm acum) – între 23 şi 29 mai.

Prezentul sondaj dă PNL-ul pe primul loc în Drobeta-Turnu Severin, candidatul liberal Daniel Cîrjan fiind favorit să câştige fotoliul edilitar.

Astfel, Cîrjan este cotat cu 38,91%, surclasându-l pe principalul contracandidat, Marius Screciu (din partea PSD+UNPR), care a beneficiat de 24,5% dintre opţiuni, urmat de Gabriela Dobrotă (PMP, 4,69%) şi Romulus Vâlcu (ALDE, 2,43%).

De asemenea, la Consiliul Local Drobeta-Turnu Severin, PNL ar obţine 38,97% dintre voturi, în faţa PSD+UNPR (25,86%), a PMP (4,51%) şi a ALDE (2,19%).

În plus, potrivit sondajului, PNL s-ar clasa pe primul loc şi în votul pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi, cu 39,32% dintre opţiuni, înaintea Alianţei PSD+UNPR (25,5%), a PMP (4,39%) şi a ALDE (2,14%).

În opinia respondenţilor, cele mai urgente probleme pe care ar trebui să le rezolve următorul primar de Severin sunt: crearea unor noi locuri de muncă (67,32%), termoficarea oraşului (56,58%), anveloparea blocurilor din localitate (40,21%) şi lupta anticorupţie (35,59%).

Informaţii metodologice:

Mărime eșantion: 1.702 persoane. Tip eșantion: probabilistic. Eroare: +/- 3%. Perioada de aplicare pe teren a chestionarelor: 23-29 mai 2016. Metodologia de cercetare: chestionarele au fost făcute pe teren față în față, cu respondenți pe fiecare secție de votare, eșantionul ales pentru realizarea acestui studiu păstrează limitele erorii calculate, structura populației validând astfel tipul de eșantionare și asigurând reprezentativitatea datelor culese pentru toate categoriile cuprinse în cercetarea sociologică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *