SONDAJ Politicianul în care bucureștenii au cea mai mare încredere. Pe ce loc e Firea

Alegeri parlamentare
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV

Scădere semnificativă pentru Gabriela Firea în sondaje. Ex-primarul Capitalei nu mai ocupă în prezent primul loc în preferințele politice ale bucureștenilor, acesta fiind ocupat chiar de către un coleg de partid – Daniel Băluță, primarul PSD al Sectorului 4, potrivit unui sondaj realizat de CURS în perioada 18-30 august.

Pe locul 2 în clasament este Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, la egalitate cu edilul Cristian Popescu Piedone. În topul celor 16 personalități politice propuse bucureștenilor se află și actualul premier Marcel Ciolacu, cotat cu 30% la capitolul încredere, urmat de actualul primar general Nicușor Dan, cu 26%, și de fostul primar și ministru Gabriela Firea, cu 23%.

Potrivit sondajului CURS, George Simion, liderul AUR, întrunește 15% din aprecierile bucureștenilor, la egalitate cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis are parte de încrederea a 12% dintre bucureșteni.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, și Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, nu au atins procentul de 10% la nivelul Bucureștiului, cei doi se află la egalitatea în preferințele bucureștenilor, cu 8% încredere.

Clasamentul complet:

Sursa: CURS

Votul pe partide

Bucureștenii ar vota la următoarele alegeri locale cu PSD, în proporție de 29%, PNL – 18%, USR – 16%, AUR – 14%.

Sursa: CURS

Bucureștenii, nemulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan

Bucureștenii sunt în continuare extrem de nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă lucrurile în Capitală, implicit de activitatea primarului Nicușor Dan.

Sursa: CURS.RO

La întrebarea: ”Credeți că în București lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, bucureștenii chestionați s-au declarat nemulțumiți.

61% dintre respondenți consideră că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție ”mai degrabă greșită”
Doar 34% dintre respondenți sunt de părere că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție ”mai degrabă bună”

La întrebarea: ”Cum apreciați activitatea Primarului General Nicușor Dan de când acesta a fost ales?”, bucureștenii care au participat la acest sondaj de opinie au transmis că, în majoritate, sunt nemulțumiți de modul în care este administrată Capitala.

32% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”
28% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”foarte proastă”
26% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”bună”
11% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”foarte bună”

La întrebarea: ”Cum apreciați activitatea primarului dumneavoastră de sector de când acesta a fost ales?”, bucureștenii chestionați au răspuns astfel:

50% dintre respondenți – ”bună”
20% dintre respondenți – ”proastă”
19% dintre respondenți – ”foarte bună”
8% dintre respondenți – ”foarte proastă”

La întrebarea: ”În opinia dumneavoastră care este principala problemă a Bucureștiului?”, respondenții au punctat că principalele probleme sunt nivelul de trai, traficul, aglomerația, curățenia și salubritatea.

Sursa: CURS.RO

 

Date despre sondaj

Sursa: CURS.RO

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: