Skip to content
Politică

Sondaj Politico.eu: PNL, în scădere. PSD, lider autoritar. USR-PLUS, devansat de AUR

telegraph.md

La 8 luni de la alegerile parlamentare, partidele de opoziție din România au cunoscut o creștere spectaculoasă în sondajele de opinie, arată o statistică Politico.eu, care urmărește datele naționale și intenția de vot a cetățenilor din toate statele din UE, actualizate zilnic.

În prezent, PSD este lider autoritar, cu 34%, urmat de PNL, cu 18%, AUR, cu 14%, USR-PLUS, cu 12% și UDMR, cu 5%. Sub pragul electoral se află PMP, cu 4%, în timp ce Pro România și PPUSL înregistrează 3%.

Practic, după 8 luni de guvern PNL-USR-PLUS-UDMR, PSD a câștigat 5%, PNL a pierdut 7%, USR-PLUS a pierdut 3%, iar AUR a câștigat 5%. Astfel, potrivit noilor date, PSD și AUR, partide de opoziție, au împreună 48%, în timp ce actuala guvernare înregistrează doar 35%, informează b1tv.ro.

USR-PLUS a intrat în panică, pe fondul scăderii în sondaje. Emanuel Ungureanu a recunoscut luni, 16 august, pentru B1 TV, că partidul este în scădere.

„(…) Ca să conduci un guvern complicat, cu 4 partide, spre reformă, ai nevoie de un om credibil în capul mesei. Domnul Cîțu nu este. Nu are nici forța morală, nici cea politică pentru a face astfel de reforme. Este frustrant pentru noi, timpul trece, iar electoratul ne taxează, pentru că oamenii înțeleg mai greu ce înseamnă 15% într-un grup de peste 50% (…)”, a declarat Ungureanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *