Skip to content
Politică

SONDAJ prezentat de Ludovic Orban liberalilor: cum arată PNL în plină epidemie de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Președintele PNL Ludovic Orban, în ședința de marți seara pe care a avut-o cu președinții de filiale județene și membrii Biroului Executiv, a prezentat un sondaj realizat în această perioadă la comanda partidului.

Surse politice au declarat că, potrivit sondajului prezentat de Ludovic Orban, PNL este cotat la 40% în intențiile de vot din luna martie, iar Guvernul are susținerea populației în jur de 70% pe măsurile luate în epidemia de coronavirus.

" "
" "

Amintim că barometrul lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM de acum o săptămână, prezenta faptul că PNL este cotat la 36,7% în intențiile de vot din luna martie, în scădere cu patru puncte procentuale față de luna precedentă pe fondul crizei provocate de coronavirus. În același sondaj social democrații erau cotați în luna martie cu 23,9% în intențiile de vot, în scădere cu două procente față de februarie.

creștere ușoară, de puțin peste un procent, a înregistrat Pro România, partid cotat în martie la scorul de 5,8%. Celelalte formațiuni politice măsurate nu ar trece pragul electoral, potrivit sondajului IMAS. Maghiarii de la UDMR sunt cotați la 4,5% (creștere de 0,1%), ALDE ar obține 3,5% din intențiile de vot (scădere de 0,8%), iar PMP s-ar situa la același procent de 3,5% (scădere de 0,1%).

Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 26 martie, și are o marjă de eroare de 3,1%.

DETALII AICI: SONDAJ IMAS Cine pierde și cine câștigă în plină epidemie de coronavirus. Cum stau partidele în intențiile de vot

Măsurile guvernului sunt aprobate

Într-un sondaj făcut de IRES în perioada 10-11 martie, măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea bolii aveau un grad foarte ridicat de favorabilitate. 81% dintre cei chestionați erau de acord cu decizia suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar, 87% erau de acord cu suspendarea transportului regulat de persoane spre și din Italia pe cale aeriană, feroviară și rutieră și 85% erau favorabili măsurii privind interzicea manifestărilor/evenimentelor publice de amploare.

CITIȚI ȘI: Sondaj IRES: Două treimi dintre români se declară îngrijorați. Populația susține măsurile împotriva coronavirusului, dar nu are încredere în sistemul de sănătate

 

" "

1 comentariu la “SONDAJ prezentat de Ludovic Orban liberalilor: cum arată PNL în plină epidemie de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *