Primul sondaj după izbucnirea războiului din Israel. Ce cred românii despre atacul Hamas

Sursa foto: jomhornews

Un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, în perioada 16.10.2023-18.10.2023, și obținut în exclusivitate de PS News, arată opiniile românilor cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu.

Întrebați dacă Israelul este sau nu îndreptățit să atace Fâșia Gaza, românii au păreri împărțite. 38% dintre respondenți consideră că Israelul este într-adevăr îndreptățit să atace Gaza, în timp ce 36% cred contrariul.

De altfel, într-o majoritate covârșitoare, de 71%, românii susțin că HAMAS-ul este o organizație teroristă.

În conflictul dintre Israel și Palestina, după părerea dumneavoastră, cine are dreptate?

sondaj Avangarde 1

Din punctul dumneavoastră de vedere cum poate fi oprit acest conflict?

sondaj Avangarde 2

 

sondaj Avangarde 3

Date despre sondaj:

sondaj Avangarde 4

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: