Skip to content
Politică

SONDAJ Procentaje îngrijorătoare pentru Iohannis. Cât a scăzut încrederea românilor în Preşedinţie

SONDAJ Procentaje îngrijorătoare pentru şeful statului, Klaus Iohannis. Cât a scăzut încrederea românilor în Preşedinţie.

Potrivit rezultatelor unui sondaj INSCOP, publicate luni, Președinția se bucură de 48,9% încredere, în declin cu peste 2 puncte procentuale în decurs de cinci luni. În octombrie, instituţia înregistra doar 17,8%, dar a crescut puternic în ochii populaţiei imediat după alegerile prezidențiale, către 43%. Apogeul l-a atins în februarie, când a consemnat 51%, relatează dcnews.ro.

Și Curtea Constituțională a României (CCR) a beneficiat de creșterea încrederii, pe un curs lent, dar sigur. Încrederea în Primărie a scăzut treptat, cu 7 puncte procentuale din octombrie până în prezent.

De asemenea, încrederea în Consiliul Județean s-a diminuat cu 10 puncte procentuale din octombrie până în prezent, inversând locul în clasament cu Guvernul, care se află pe o poziție relativ constantă.

Parlamentul, care ajunsese în decembrie la o încredere de aproape 20%, a coborât acum până la 11%, iar partidele politice se menţin pe ultimul loc, cu 7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *