Skip to content
Politică

Nou SONDAJ. Luptă strânsă între PNL și PSD și ce partide nu trec de pragul electoral

" "

După ce săptămâna trecută au apărut un sondaj de opinie, realizat de CSOP, casa de sondare care lucrează cu PNL, în cadrul căruia liberalii erau cotați cu o intenție de vot de 49%, în timp ce PSD cu doar 31%, luni a fost dat publicității o nouă cercetare sociologică, realizată de data această de CSCI.

Citește și: SONDAJ intern PNL. ”Locomotiva” Iohannis îi duce pe liberali la un scor incredibil. PSD, mult sub așteptări. Cum a evoluat încrederea în politicieni

" "
" "

De precizat că CSCI este coordonat de Dan Sultănescu și a lucrat, în ultimii ani, cu partidul condus de Victor Ponta.

După cum se poate observa în sondajul CSCI, la întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar obine 39%, în timp ce PSD 37%.

Partidul lui Tăriceanu pare să treacă de pragul electoral și să obțină 6% dintre voturi. Sub pragul de 5% regăsim partidul Monicăi Macovei, PMP și PPDD.

Date tehnice ale cercetării CSCI:

• Volumul esantionului: 1073 persoane
• Tipul esantionului: national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor
• Reprezentativitate: eroarea limita este de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%
• Chestionarele au fost aplicate prim metoda CATI
• Perioada anchetei: 24 – 28 martie 2015

Vezi aici sondajul integral realizat de CSCI

sondaj CSCI

" "

3 comentarii la “Nou SONDAJ. Luptă strânsă între PNL și PSD și ce partide nu trec de pragul electoral

  1. Ibnclin sa cred ca acesta este mai aproape de realitate decat cel facut la cererea PNL. Nu cred ca PNL-ul are atat de mult; doar daca romanii si-au pierdut uzul ratiunii sa voteze iar pdl in blana de pnl.

    1. Nici eu nu credeam in datele sondajului anterior. Acum cautam printre procente cu o lupa ca sa vad cat are partidul Geoana-Vanghelie. Nu de alta dar ca sa treaca de 50% in viitorul Parlament noul partid PDL+PNL are nevoie de inca 12 %….

  2. Minciuna este cu tariceanu: 6% Adica PSD+tariceanu 43%. De ce este inclus in sondaj partidul lui Tariceanu-care nu exista?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *