Sondaj Reuters/Ipsos: Harris are un avans de trei procente în faţa lui Trump, în marja de eroare

Sursă foto: Pinterest

Vicepreşedintele democrat al SUA, Kamala Harris, are în intenţiile de vot un avans marginal de 46% la 43% faţă de fostul preşedinte republican Donald Trump, în condiţiile unui electorat pesimist, care spune că ţara este pe un drum greşit, potrivit celui mai nou sondaj Reuters/Ipsos.

Avansul lui Harris în sondajul realizat timp de şase zile, care s-a încheiat luni, diferă puţin de avantajul său de 45% la 42% faţă de Trump care se întregistra într-un sondaj Reuters/Ipsos realizat cu o săptămână mai înainte, consolidând opinia potrivit căreia competiţia este extraordinar de strânsă cu doar două săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Ambele sondaje arată că Harris are un avans care se înscrie în marja de eroare, cel mai recent sondaj arătându-i un avans de doar 2 puncte procentuale atunci când se utilizează cifre nerotunjite, precizează Reuters.

Noul sondaj a arătat că alegătorii au o părere proastă despre starea economiei şi a imigraţiei şi, în general, favorizează abordarea lui Trump cu privire la aceste aspecte.

Aproximativ 70% dintre alegătorii înregistraţi în cadrul sondajului au declarat că nivelul lor de trai (costul vieţii) se află pe un drum greşit, în timp ce 60% au afirmat că economia se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 65% au spus acelaşi lucru despre politica faţă de imigranţi.

Alegătorii au afirmat, de asemenea, că economia şi imigraţia, împreună cu ameninţările la adresa democraţiei, sunt cele mai importante probleme ale ţării.

Întrebat care candidat are o abordare mai bună a acestor probleme, Trump a condus în privinţa economiei – cu 46% la 38% – şi a imigraţiei, cu 48% la 35%.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: