Skip to content
Politică

SONDAJ Rezultate surprinzătoare: se schimbă raportul de forţe dintre PNL şi PSD-UNPR? Cum ar vota românii dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare

SONDAJ Rezultate surprinzătoare: se schimbă raportul de forţe dintre PNL, pe de o parte, şi PSD-UNPR, de cealaltă parte? Cum ar vota românii dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare

Cea mai recentă cercetare efectuată de INSCOP clasează PNL pe primul loc în topul opțiunilor de vot ale românilor (cu 44,5% dintre voturi), dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, cu un avans de aproape 10 puncte procentuale în fața Alianței PSD-UNPR (37,1%), relatează Agerpres.

" "

Pe de altă parte, respondenţii nu au exprimat o opţiune clară privind acordarea votului pentru un partid nou-înființat.

În cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, PNL+PDL ar obține 44,5% (faţă de 44,7% în aprilie), în timp ce Alianța PSD-UNPR ar înregistra 37,1% dintre sufragii (39,1% la măsurătoarea din luna aprilie, când a fost testată intenția de vot pentru Alianța PSD-UNPR și PC, partid aliat între timp cu PLR, în ALDE), iar UDMR s-ar bucura de 5,1% dintre opțiunile exprimate (5,2% în aprilie).

În opțiunile subiecţilor, urmează ALDE cu 3% dintre voturi (față de 2,2% în aprilie, când a fost măsurată intenția de vot pentru PLR, aliat, între timp, cu PC în ALDE), PMP cu 2,4% (în comparaţie cu 2,8% în aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), măsurat în premieră în Barometrul INSCOP-Adevărul, cu 2,3%, PRM, cu 2,1% (sporind de la 2% în aprilie) și PNȚCD cu 1,2% (urcând de la 1% în aprilie).

În plus, 2,3% dintre respondenți și-au exprimat opțiunea pentru alte partide (față de 2% în aprilie). 25,5% nu s-au hotărât, 9,7% declară că nu merg la vot, în timp ce 4,9% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește votul pentru un partid nou-înființat, 39,5% dintre subiecţi susţin că nu i-ar acorda votul la viitoarele alegeri (față de 35,8% în aprilie), 29,6% ar pune ștampila pe o asemenea formațiune (în comparaţie cu 29,8% în aprilie), iar 25,4% nu sunt hotărâți (mai mulţi decât 23,6%, în aprilie). Cei care nu știu sau nu răspund au însumat 5,5% (față de 10,8% în aprilie).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9-14 iulie 2015, pe un eşantion de 1.075 de persoane, reprezentativ pentru populația României de cel puţin 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

" "
" "

6 comentarii la “SONDAJ Rezultate surprinzătoare: se schimbă raportul de forţe dintre PNL şi PSD-UNPR? Cum ar vota românii dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare

  1. Ridicam, MORALUL PUTIN ? Lecturi usoare de vacanta , nu mergea la–BANCUL ZILEI . Acum , dupa galetile cu gheata primite-n cap , chemari pe la PALAT si mai ales ca astia de la PSD – nu si-au impus o singura figura in–POZITIE , ca ELISEU–, CE-I MAI BUN DECAT UN–sondaj ?

  2. Faceti aceste sondaje in ajunul Sarbatorilor de iarna si o sa vedeti ce va iesi !! Acum e cald si gazele sant spre zero , mancarica e mai multa [ tot din cauza gazelor ] ….asa ca nu va ambalati si va bucurati !!!

  3. Cred ca trebuie sa fii postac idioto-autist sa crezi ca cei care si-au respectat promisiunile de la alegeri pt. prima oara dupa 89′ au procente in scadere si cei care promit austeritate au procente in crestere ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *