Skip to content
Politică

SONDAJ Românii sunt revoltaţi de violuri. Ce pedepse vor pentru violatori

SONDAJ Românii sunt revoltaţi de violuri. Ce pedepse vor pentru autorii unor astfel de fapte.

Potrivit unui sondaj realizat de Inscop şi publicat pe site-ul propriu, în perioada 10-15 septembrie, mai mult de opt din zece români (81,5%) cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, 12,1% consideră că pedepsele care se dau sunt corecte, 1,5% dintre respondenţi opinează că acestea sunt prea aspre și ar trebui diminuate, iar 4,9% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

sondaj viol 1

Cercetarea (realizată la comanda Adevărul) arată că 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns negativ, în timp ce 1% nu știu sau nu au răspuns (NS/NR) la această întrebare.

sondaj viol 2

De asemenea, aproape două treimi (65,6%) dintre cei chestionați consideră că vina pentru violul de la Vaslui aparține în exclusivitate celor șapte tineri condamnați în primă instanţă, 24,5% spun că vina aparține și celor șapte agresori, și victimei, în timp ce 2,2% dintre subiecţi declară că vinovată este victima. Procentajul NS/NR este de 7,8%.

sondaj viol 3

Sondajul a fost realizat în 40 de județe și București, într-un total de 85 de localități (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate), pe un eșantion de 1.085 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *