Skip to content
Politică

SONDAJ Scădere alarmantă a încrederii românilor în clasa politică: cum arată cel mai recent clasament al încrederii în politicieni

Inquam Photos / Octav Ganea

Politicienii reușesc din ce în ce mai greu să obțină încrederea românilor. Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD și obținut în exclusivitate de PS News, niciun politician român nu reușește să beneficieze de o încredere mai mare de 25%, clasamentul fiind deschis de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Pe locul doi se situează premierul şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă (18%), iar podiumul este completat de preşedintele Klaus Iohannis (15%). Liderul AUR George Simion are o cotă de încredere de 11%, în timp ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, adună 9%. Ludovic Orban (8%) şi Dacian Cioloş (6%) ocupă ultimele poziţii.

Important de remarcat, însă, procentele mari de neîncredere cu care sunt tratați toții liderii politici măsurați în sondajul Avangarde.

Date despre sondaj:

A fost realizat în perioada 22 – 31 iulie, pe un eșantion de 902 subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *