Skip to content
Politică

SONDAJ Scor surpriză: Câți români cred că România ar putea fi ȚINTA unor atacuri teroriste?

SONDAJ Scor surpriză: Câți români cred că România ar putea fi ȚINTA unor atacuri teroriste?

Potrivit unui sondaj INSCOP, peste 97% dintre români au auzit de producerea atentatelor din Franța, iar 40,3% dintre respondenți consideră că teroriștii au atacat Parisul din răzbunare.

În același timp, 40,3% dintre români consideră atacurile de la Paris o răzbunare.

Astfel, 97,7% dintre români spun că au auzit de producerea atentatelor teroriste din Paris, în timp ce 1,4% dintre respondenți afirmă că nu au auzit de tragedia din capitala Franței, iar 1% dintre cei chestionați nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Un procent de 23,1% dintre români afirmă că țara noastră ar putea fi vizată de atentate teroriste ale Statului Islamic în mică măsură, 13,6% în foarte mică măsură, 24,7% dintre subiecți declară că România ar putea deveni o țintă a teroriștilor nici în mare, nici în mică măsură, în timp ce 9,6% aleg varianta în foarte mare măsură, iar 22,2%, în mare măsură. Un procent de 6,9% dintre cei chestionați au ales varianta nu știu sau nu răspund.

Respondenții au opinii împărțite atunci când vine vorba să identifice cauza pentru care ISIS a decis să producă atacurile din capitala Franței sau să aprecieze dacă țara noastră ar putea fi vizată de astfel de acțiuni din partea Statului Islamic, relevă cercetarea.

40,3% dintre cei chestionați au afirmat că atentatele din Paris au fost din răzbunare pentru atacurile asupra Statului Islamic, 27,6% afirmă că teroriștii vor să impună legea islamică în Europa, 11,1% consideră că tragicul incident s-a petrecut din cauza persecutării sau discriminării în Europa a persoanelor cu religie islamică, iar 9,4% identifică cauze vechi, istorice (statele din vestul Europei au avut de-a lungul timpului colonii în nordul Africii și Orientul Mijlociu), arată autorii cercetării. 2,1% dintre subiecți identifică altă cauză și 9,6% reprezintă non-răspunsuri.

Totodată, peste 32% au spus că statele europene ar trebui să se comporte la fel ca și până acum, în timp ce 24,6% au apreciat că ar trebui trimise trupe terestre în Siria și Irak pentru a elimina ISIS. 24,3% consideră că statele arabe din regiune ar trebui să fie sprijinite pentru a se implica activ în combaterea Statului Islamic. 18,9% reprezintă non-răspunsuri, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *