Skip to content
Politică

SONDAJ SECRET al PSD. Cine intră în turul II dacă Iohannis va fi declarat incompatibil

Datele unui sondaj ținut la secret de PSD au fost dezvăluite de jurnalistul evz.ro, Dan Andronic. Cifrele acestui sondaj ne arată cât de strânsă este lupta pentru locul 3 în turul I al prezidențiale, loc care este foarte important în contextul în care candidatura lui Iohannis este una incertă, având în vedere procesul cu ANI.

Acest ondaj cum se împart voturile dacă Iohannis este declarat incompatibil. Potrivit unui sondaj realizat la comanda PSD la începutul acestei săptămâni, ale cărui date au intrat, parțial, în posesia celor de la evz.ro, ierarhia turului întâi este neschimbată, cu Victor Ponta și Klaus Iohannis conducând la distanță.

Liderul PSD este cotat cu 41 la sută din intențiile de vot, iar liberalul Iohannis ar obține 28 la sută din voturi.

Sunt urmați în ordine de Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu – cu aproximativ 8 la sută, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Monica Macovei – 4 la sută din voturi, Teodor Meleșcanu și Corneliu Vadim Tudor – 3 la sută din voturi. Rezultatele pentru turul întâi au fost calculate pentru o prezență la vot de 55 la sută.

Interesant este însă că ipoteza declarării lui Klaus Iohannis incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fost luată în calcul, în așa fel încât există o întrebare distinctă în chestionarul PSD : „Dacă ÎCCJ l-ar declara incompatibil înainte de turul întâi pe Klaus Iohannis și acesta n-ar mai putea candida la alegerile prezidențiale, Dvs. pe care dintre următorii l-ați vota în turul întâi al alegerilor prezidențiale?”.

Aici ierarhia se schimbă în mod spectaculos: Victor Ponta crește cu 2 procente până la 43 la sută, Elena Udrea ajunge pe locul doi cu 13 la sută, Călin Popescu-Tăriceanu are o intenție de vot de 10 la sută, Monica Macovei sare la 8 la sută, Teodor Meleșcanu este cotat cu 7 la sută, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Corneliu Vadim Tudor în jur de 6 la sută. Doar 2 la sută dintre cei care și-au declarat intenția de a se prezenta la vot s-ar îndrepta către altcineva, mai dezvăluie Dan Andronic.

1 comentariu la “SONDAJ SECRET al PSD. Cine intră în turul II dacă Iohannis va fi declarat incompatibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *