Skip to content
Puterea Știrilor Video

SONDAJ Sociologul Bruno Ștefan pune cifrele pe masă: Iohannis conduce detașat topul. Între cine se dă lupta pentru locul 2

youtube.com

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a fost invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, unde a dezvăluit cifrele unui prim sondaj realizat după alegerile europarlamentare din mai, care a măsurat nivelul de încredere al candidaților la alegerile prezidențiale din toamnă.

Potrivit sociologului, în luna iulie, favorit în cursa prezidențială era președintele Klaus Iohannis, cu aproape 43 de procente, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă și Dan Barna, toți trei cu scoruri similare, de 16-17 procente.

„Oricine adună 1.500.000-1.700.000 de voturi intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale”

Totodată, Bruno Ștefan a precizat că și Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, are șanse să ajungă în turul 2, pentru că oricine adună 1.500.000-1.700.000 de voturi intră în lupta finală cu Iohannis.

„Am terminat sondajul pe 23 iulie iar atunci situația la președinție se prezenta în felul acesta: Klaus Iohannis, 39% cel mai mic scor și 43% cel mai mare scor, în funcție de contracandidați, pentru că am făcut mai multe simulări. Pe locul 2 erau trei candidați la diferențe foarte mici între ei, cu 15-16%: Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă și Dan Barna. Luați cam două procente marjă de eroare. Theodor Paleologu era undeva la 5,6%. Asta arată că oricine adună 1.500.000-1.700.000 de voturi intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Nu au nevoie de mai mult.

Altfel spus, chiar și Theodor Paleologu poate să strângă voturile acestea și să intre pe locul 2. Ceilalți nu au șanse. Acum nu i-am mai măsurat pe Florin Călinescu sau Mircea Diaconu, dar cred că Mircea Diaconu are un scor mai mic decât Călin Popescu Tăriceanu, dar urmează să dau drumul la măsurători de poimâine”, a declarat sociologul Bruno Ștefan la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *